Афера у Крупњу: Ко је покрао младе?

Основно јавно тужилаштво у Лозници требало би да установи ко је покрао Канцеларију за младе у општини Крупањ.

Србија 08.11.2016 | 22:41
Афера у Крупњу: Ко је покрао младе?
Према званичним информацијама из локалне самоуправе, нестала је опрема из четири канцеларије за младе - једне у Крупњу и три у околним селима, вредна најмање 450.000 динара.

Канцеларије за младе, које су биле опремљене рачунарима, телевизорима и осталом опремом, "почишћене" су пре примопредаје власти у овој општини, где је у минулом мандату СНС била у опозицији, а сада је добила толико поверење народа да је сама формирала власт. Преходну локалну власт чинили су СПС, ДС и ДСС.

Како смо обавештени у локалној самоуорави, "штета од 450.000 динара није коначна, јер често стижу на наплату рачуни за опрему или услуге, које не само да су под великим знаком питања, већ су за озбиљну и темељну истрагу". Да зло буде веће, на удару којекаквих превара били су и традиционални пословни партнери, који се "хватају за главу коме су веровали, дајући опреме и пружајући услуге на реч".

На последњој седници локалног парламента, због догађања у Канцеларији за младе, а у чијим је просторијама, како кажу у актуелној власти, "остала само паучина од бивше власти", севале су варнице бивших и садашњих челника Крупња. Из СНС-а траже, како нам је речено, да се све истера на чистину, "што очигледно не иде у прилог претходницима и њиховим значајним пуленима".

Један од осумњичених, како се могло чути, кадар је СПС-а, који се доводи у везу и да је, као "утицајан човек у локалној власти" преварио 50 људи, којима је наплатио ове године летовање на које никад нису отишли, "јер су паре остале у његовом џепу".

"Страшно је како су, практично, опљачкани млади Рађевине, а актер или актери, видећемо како истрага покаже, били су утицајни у бившој власти", истичу из локалне власти.

"Још је болније што осумњичене бране они који су им били шефови и у општини и у странци. Чудно је да је један од тих актера, који слови за првоосумњиченог, недавно добио посао у једној филијали банке у Шапцу и то као најбољу кандидат?!

БН телевизија (В. М.)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Растко

13.11.2016 18:47

Покрао је неко ко је имао подрску бивсег председника опстине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

13.11.2016 18:48

То је урадио пулен бивсег председника Рада Грујица,беза његовог знања ниста није могло да се уради није он то сам могао да уради.

ОДГОВОРИТЕ