Afera u Krupnju: Ko je pokrao mlade?

Osnovno javno tužilaštvo u Loznici trebalo bi da ustanovi ko je pokrao Kancelariju za mlade u opštini Krupanj.

Srbija 08.11.2016 | 22:41
Afera u Krupnju: Ko je pokrao mlade?
Prema zvaničnim informacijama iz lokalne samouprave, nestala je oprema iz četiri kancelarije za mlade - jedne u Krupnju i tri u okolnim selima, vredna najmanje 450.000 dinara.

Kancelarije za mlade, koje su bile opremljene računarima, televizorima i ostalom opremom, "počišćene" su pre primopredaje vlasti u ovoj opštini, gde je u minulom mandatu SNS bila u opoziciji, a sada je dobila toliko poverenje naroda da je sama formirala vlast. Prehodnu lokalnu vlast činili su SPS, DS i DSS.

Kako smo obavešteni u lokalnoj samouoravi, "šteta od 450.000 dinara nije konačna, jer često stižu na naplatu računi za opremu ili usluge, koje ne samo da su pod velikim znakom pitanja, već su za ozbiljnu i temeljnu istragu". Da zlo bude veće, na udaru kojekakvih prevara bili su i tradicionalni poslovni partneri, koji se "hvataju za glavu kome su verovali, dajući opreme i pružajući usluge na reč".

Na poslednjoj sednici lokalnog parlamenta, zbog događanja u Kancelariji za mlade, a u čijim je prostorijama, kako kažu u aktuelnoj vlasti, "ostala samo paučina od bivše vlasti", sevale su varnice bivših i sadašnjih čelnika Krupnja. Iz SNS-a traže, kako nam je rečeno, da se sve istera na čistinu, "što očigledno ne ide u prilog prethodnicima i njihovim značajnim pulenima".

Jedan od osumnjičenih, kako se moglo čuti, kadar je SPS-a, koji se dovodi u vezu i da je, kao "uticajan čovek u lokalnoj vlasti" prevario 50 ljudi, kojima je naplatio ove godine letovanje na koje nikad nisu otišli, "jer su pare ostale u njegovom džepu".

"Strašno je kako su, praktično, opljačkani mladi Rađevine, a akter ili akteri, videćemo kako istraga pokaže, bili su uticajni u bivšoj vlasti", ističu iz lokalne vlasti.

"Još je bolnije što osumnjičene brane oni koji su im bili šefovi i u opštini i u stranci. Čudno je da je jedan od tih aktera, koji slovi za prvoosumnjičenog, nedavno dobio posao u jednoj filijali banke u Šapcu i to kao najbolju kandidat?!

BN televizija (V. M.)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Rastko

13.11.2016 18:47

Pokrao je neko ko je imao podrsku bivseg predsednika opstine.

ODGOVORITE
Name

Milan

13.11.2016 18:48

To je uradio pulen bivseg predsednika Rada Grujica,beza njegovog znanja nista nije moglo da se uradi nije on to sam mogao da uradi.

ODGOVORITE