Терористи Исламске државе планирали напад у Албанији, Мосад разоткрио намјеру!

Утакмица са Израелом у Елбасану уместо у Скадру.

Фудбал 10.11.2016 | 10:30
Терористи Исламске државе планирали напад у Албанији, Мосад разоткрио намјеру!
Званично објашњење говори о “безбедносним разлозима“ без навођења детаља. Медији нашироко пишу о планираним терористичким нападима Исламске државе. Мета је била репрезентација Израела, а локација стадион “Лоро“ у Скадру где су Плаво-бели требало да одиграју квалификациони меч против Албаније. Фудбалски савез Албаније данас је ипак потврдио да ће се утакмица играти у Елбасану, граду који је ближи престоници Тирани и који је лакше обезбедити него стадион у Скадру.

Албански медији пишу да су надлежни органи информације о планираном нападу добиле од израелске тајне службе Мосад, а да су у целу причу на неки начин умешани и агенти из Турске. Четворо осумњичених је већ ухапшено, међу њима доктор и фризер, још раније идентификовани као радикални исламисти из групе која је наводно врбовала чак 70 Албанаца за рат Исламске државе у Сирији.

Изралелци су и пре данашњег саопштења Фудбалског савеза Албаније појачали мере безбедности. У Скадар је требало да путује делегација оснажена са додатних 15 чланова обезбеђења. Играчима је већ речено да неће, као што је обичај после репрезентативних наступа, моћи да директно из Албаније путују у своје клубове, већ да ће прво морати заједно назад у Израел, а тек потом даље свако својим путем.

"Постоји страх. Тренутно, нисамо сасвим концентрисани на утакмицу. Наши животи су важнији оф фудбала. Радније бисмо играли на неком неутралном терену", рекао је један од неименованих израелских репрезентативаца.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар