Teroristi Islamske države planirali napad u Albaniji, Mosad razotkrio namjeru!

Utakmica sa Izraelom u Elbasanu umesto u Skadru.

Fudbal 10.11.2016 | 10:30
Teroristi Islamske države planirali napad u Albaniji, Mosad razotkrio namjeru!
Zvanično objašnjenje govori o “bezbednosnim razlozima“ bez navođenja detalja. Mediji naširoko pišu o planiranim terorističkim napadima Islamske države. Meta je bila reprezentacija Izraela, a lokacija stadion “Loro“ u Skadru gde su Plavo-beli trebalo da odigraju kvalifikacioni meč protiv Albanije. Fudbalski savez Albanije danas je ipak potvrdio da će se utakmica igrati u Elbasanu, gradu koji je bliži prestonici Tirani i koji je lakše obezbediti nego stadion u Skadru.

Albanski mediji pišu da su nadležni organi informacije o planiranom napadu dobile od izraelske tajne službe Mosad, a da su u celu priču na neki način umešani i agenti iz Turske. Četvoro osumnjičenih je već uhapšeno, među njima doktor i frizer, još ranije identifikovani kao radikalni islamisti iz grupe koja je navodno vrbovala čak 70 Albanaca za rat Islamske države u Siriji.

Izralelci su i pre današnjeg saopštenja Fudbalskog saveza Albanije pojačali mere bezbednosti. U Skadar je trebalo da putuje delegacija osnažena sa dodatnih 15 članova obezbeđenja. Igračima je već rečeno da neće, kao što je običaj posle reprezentativnih nastupa, moći da direktno iz Albanije putuju u svoje klubove, već da će prvo morati zajedno nazad u Izrael, a tek potom dalje svako svojim putem.

"Postoji strah. Trenutno, nisamo sasvim koncentrisani na utakmicu. Naši životi su važniji of fudbala. Radnije bismo igrali na nekom neutralnom terenu", rekao je jedan od neimenovanih izraelskih reprezentativaca.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar