Муслинова дилема - кога ставити на Бејла?!

Александар Коларов је суспендован, дакле: Филип Младеновић, Иван Обрадовић или Душко Тошић?

Фудбал 09.11.2016 | 22:30
Муслинова дилема - кога ставити на Бејла?!
Важна утакмица је пред фудбалском репрезентацијом Србије, јер би победом у Велсу "орлови" направили огроман корак ка Русији и пласману на Светско првенство 2018, али селектор Славољуб Муслин поново се сусрео са кадровским проблемима.

Немања Матић се вратио у тим после три утакмице суспензије због црвеног картона и то ће бити велико појачање, међутим, Александар Коларов поново мора на "хлађење" пошто је нагомилао жуте картоне.

Ван конкуренције су и повређени Љубомир Фејса и Јагош Вуковић. Њихово одсуство, уз сво поштовање, неће представљати велики проблем, док недостатак првог левог бека много више компликује ствар јер ће по тој страни нападати Герет Бејл.

Иако сви у нашој репрезентацији упозоравају на тимску игру Велшана, јасно је да највећа опасност прети од звезде Реал Мадрида и да ће највише пажње морати да се посвети његовом заустављању.

Пошто Коларов то неће моћи, питање је коме ће Славољуб Муслин поверити најтежи и најважнији задатак у суботу увече.

У случај да селектор не планира неко велико изненађење, у оптицају су три имена: Филип Младеновић, Иван Обрадовић и Душко Тошић.

Најмање шансе дају се повратнику у национални тим, Ивану Обрадовићу, јер је тек изашао из повреде и ове сезоне је играо само за други тим Андерлехта. Дакле, Младеновић или Тошић?

Младеновић је добио предност на старту квалификација, у београдских 2:2 са Републиком Ирском, али га је у последњих петнаестак минута утакмице одменио управо Тошић. Проблем је што дефанивац Келна није у првом плану тренера Петера Штегера и недостају му утакмице у ногама, док његов искуснији колега има далеко већу минутажу у тиму Бешикташа, али на позицији штопера.

Што се тиче осталих позиција, ту великих дилема и промена не би требало да буде.

На голу се очекује Владимир Стојковић, а испред њега капитен Бранислав Ивановић, млади Матија Настасић и опорављени Никола Максимовић. На десном беку претходне три утакмице добро је играо Антонио Рукавина, па било велико изненађење да не упише и четврти наступ у актуелним квалификацијама.

У везни ред се враћа Немања Матић, који ће заједно са Луком Миливојевићем бити спона између одбране и напада, а на крилима се надамо новим продорима Филипа Костића и, за сада изузетно расположеног, Душана Тадића.

Од тројице позваних нападача – Александар Митровић, Андрија Павловић и Александар Пешић – у најбољој форми је центарфор Њукасла, тако да ће, као против Ирске и Аустрије, шансу од старта највероватније добити Митровић.

У сваком случају, ко год да заигра, надамо се да ће екипа успети да упише нова три бода и настави крупним корацима ка пласману на Светско првенство.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар