Muslinova dilema - koga staviti na Bejla?!

Aleksandar Kolarov je suspendovan, dakle: Filip Mladenović, Ivan Obradović ili Duško Tošić?

Fudbal 09.11.2016 | 22:30
Muslinova dilema - koga staviti na Bejla?!
Važna utakmica je pred fudbalskom reprezentacijom Srbije, jer bi pobedom u Velsu "orlovi" napravili ogroman korak ka Rusiji i plasmanu na Svetsko prvenstvo 2018, ali selektor Slavoljub Muslin ponovo se susreo sa kadrovskim problemima.

Nemanja Matić se vratio u tim posle tri utakmice suspenzije zbog crvenog kartona i to će biti veliko pojačanje, međutim, Aleksandar Kolarov ponovo mora na "hlađenje" pošto je nagomilao žute kartone.

Van konkurencije su i povređeni Ljubomir Fejsa i Jagoš Vuković. Njihovo odsustvo, uz svo poštovanje, neće predstavljati veliki problem, dok nedostatak prvog levog beka mnogo više komplikuje stvar jer će po toj strani napadati Geret Bejl.

Iako svi u našoj reprezentaciji upozoravaju na timsku igru Velšana, jasno je da najveća opasnost preti od zvezde Real Madrida i da će najviše pažnje morati da se posveti njegovom zaustavljanju.

Pošto Kolarov to neće moći, pitanje je kome će Slavoljub Muslin poveriti najteži i najvažniji zadatak u subotu uveče.

U slučaj da selektor ne planira neko veliko iznenađenje, u opticaju su tri imena: Filip Mladenović, Ivan Obradović i Duško Tošić.

Najmanje šanse daju se povratniku u nacionalni tim, Ivanu Obradoviću, jer je tek izašao iz povrede i ove sezone je igrao samo za drugi tim Anderlehta. Dakle, Mladenović ili Tošić?

Mladenović je dobio prednost na startu kvalifikacija, u beogradskih 2:2 sa Republikom Irskom, ali ga je u poslednjih petnaestak minuta utakmice odmenio upravo Tošić. Problem je što defanivac Kelna nije u prvom planu trenera Petera Štegera i nedostaju mu utakmice u nogama, dok njegov iskusniji kolega ima daleko veću minutažu u timu Bešiktaša, ali na poziciji štopera.

Što se tiče ostalih pozicija, tu velikih dilema i promena ne bi trebalo da bude.

Na golu se očekuje Vladimir Stojković, a ispred njega kapiten Branislav Ivanović, mladi Matija Nastasić i oporavljeni Nikola Maksimović. Na desnom beku prethodne tri utakmice dobro je igrao Antonio Rukavina, pa bilo veliko iznenađenje da ne upiše i četvrti nastup u aktuelnim kvalifikacijama.

U vezni red se vraća Nemanja Matić, koji će zajedno sa Lukom Milivojevićem biti spona između odbrane i napada, a na krilima se nadamo novim prodorima Filipa Kostića i, za sada izuzetno raspoloženog, Dušana Tadića.

Od trojice pozvanih napadača – Aleksandar Mitrović, Andrija Pavlović i Aleksandar Pešić – u najboljoj formi je centarfor Njukasla, tako da će, kao protiv Irske i Austrije, šansu od starta najverovatnije dobiti Mitrović.

U svakom slučaju, ko god da zaigra, nadamo se da će ekipa uspeti da upiše nova tri boda i nastavi krupnim koracima ka plasmanu na Svetsko prvenstvo.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar