Тони Крос поломио кост у стопалу!

Шок у Мадриду! Крос паузира два месеца! Немачки везиста доживео прелом метатарзалне кости на утакмици с Леганесом.

Фудбал 09.11.2016 | 21:30
Тони Крос поломио кост у стопалу!
Шок у Мадриду! Тони Крос је теже повређен на утакмици с Леганесом и очекује га дужа пауза, од два до три месеца.

Сјајни везиста Мадриђана поломио је пету метатарзалну кост у стопалу десне ноге на утакмици с новајлијом у Примери (3:0), а после детаљних прегледа који су данас обављени у Немачкој, у бази репрезентације, утврђено је да фудбалер Краљевског клуба неће моћи да наступа за национални тим Панцера на наредне две утакмице.

Степен повреде после медицинског тима Немачке, треба да потврде и лекари Реала, чим се Крос врати у Мадрид, али ће према првим прогнозама због фрактуре ове кости он сигурно пропустити наредни мадридски дерби против Атлетика у следећем колу Примере. Остале прогнозе су још црније и кажу да се Немац сигурно неће вратити на терен пре почетка другог дела сезоне, иза Нове године.

У сваком случају, нови проблем за Зинедина Зидана, који ионако муку мучи са повређеним првотимцима поселдњих недеља, попут капитена Серхија Рамоса, а ближи се и Ел класико са Барселоном који је на програму 3. децембра.

"Након тестова обављених у Немачкој, под надзором лекара Реал Мадрида, установљено је да је Тони Крос зарадио повреду пете метатрзалне кости на десном стопалу", наводи се у саопштењу Реал Мадрида.

Оптимистичне прогнозе говоре да би Зинедин Зидан без Кроса могао да буде између четири и шест недеља, али није искључено да опоравак потраје и неколико месеци.

То свакако нису добре вести за Реал, будући да је Тони Крос одиграо 10 од 11 мечева ове сезоне у Примери, а укупно 16 у свим такмичењима.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар