Toni Kros polomio kost u stopalu!

Šok u Madridu! Kros pauzira dva meseca! Nemački vezista doživeo prelom metatarzalne kosti na utakmici s Leganesom.

Fudbal 09.11.2016 | 21:30
Toni Kros polomio kost u stopalu!
Šok u Madridu! Toni Kros je teže povređen na utakmici s Leganesom i očekuje ga duža pauza, od dva do tri meseca.

Sjajni vezista Madriđana polomio je petu metatarzalnu kost u stopalu desne noge na utakmici s novajlijom u Primeri (3:0), a posle detaljnih pregleda koji su danas obavljeni u Nemačkoj, u bazi reprezentacije, utvrđeno je da fudbaler Kraljevskog kluba neće moći da nastupa za nacionalni tim Pancera na naredne dve utakmice.

Stepen povrede posle medicinskog tima Nemačke, treba da potvrde i lekari Reala, čim se Kros vrati u Madrid, ali će prema prvim prognozama zbog frakture ove kosti on sigurno propustiti naredni madridski derbi protiv Atletika u sledećem kolu Primere. Ostale prognoze su još crnije i kažu da se Nemac sigurno neće vratiti na teren pre početka drugog dela sezone, iza Nove godine.

U svakom slučaju, novi problem za Zinedina Zidana, koji ionako muku muči sa povređenim prvotimcima poseldnjih nedelja, poput kapitena Serhija Ramosa, a bliži se i El klasiko sa Barselonom koji je na programu 3. decembra.

"Nakon testova obavljenih u Nemačkoj, pod nadzorom lekara Real Madrida, ustanovljeno je da je Toni Kros zaradio povredu pete metatrzalne kosti na desnom stopalu", navodi se u saopštenju Real Madrida.

Optimistične prognoze govore da bi Zinedin Zidan bez Krosa mogao da bude između četiri i šest nedelja, ali nije isključeno da oporavak potraje i nekoliko meseci.

To svakako nisu dobre vesti za Real, budući da je Toni Kros odigrao 10 od 11 mečeva ove sezone u Primeri, a ukupno 16 u svim takmičenjima.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar