Избацио Рунија из тима и купио себи фотељу селектора Енглеске!

Дипломатски потез младог стручњака који ФА Енглеске зна да цени.

Фудбал 09.11.2016 | 19:30
Избацио Рунија из тима и купио себи фотељу селектора Енглеске!
Изгледа да је Гарет Сутгејт успео да убеди челнике ФА Енглеске да га именују трајно за селектора Енглеске, после само две утакмице које је водио као вршилац дужности. 

Угледни Телеграф добро зна сваки следећи потез руководства Гордог Албиона, а најновије информације до којих је дошао говоре да је проба некадашњег репрезентативца Енглеске на клупи завршена позитивно и да ће добити нови, трајни уговор. Победа над Малтом од 2:0 и реми без голова са Словенијом у октобру, биле су довољне челницима ФА да доскорашњем селектору младе репрезентације подаре посао у А тиму.

Многи ће рећи да је исувише лако импресионирати челнике енглеског фудбала, навијачи ове репрезентације сигурно, јер реално нити Малта нити Словенија имају некакву снагу, али занимљиво да је Саутгејт купио челне људе енглеског фудбала одлуком да изостави капитена Вејна Рунија из тима на утакмици у Љубљани.

„Дипломатски начин“ на који је Саутгејт избацио фудбалера Манчестер Јунајтеда из тима, без велике халабуке, био је знак да нема никаквих трзавица унутар репрезентације. С обзиром на то да се против Шкотске и Шпаније не очекује велики дебакл, јасно је да ће Саутгејтдобити трајни посао на Вемблију.

Са Арсеном Венгером се преговарало, пише Телеграф, али безуспешно, док остали кандидати нису на том нивоу и руководство ФА Енглеске их не види на позицији селектора, барем не пре Саутгејта.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар