Izbacio Runija iz tima i kupio sebi fotelju selektora Engleske!

Diplomatski potez mladog stručnjaka koji FA Engleske zna da ceni.

Fudbal 09.11.2016 | 19:30
Izbacio Runija iz tima i kupio sebi fotelju selektora Engleske!
Izgleda da je Garet Sutgejt uspeo da ubedi čelnike FA Engleske da ga imenuju trajno za selektora Engleske, posle samo dve utakmice koje je vodio kao vršilac dužnosti. 

Ugledni Telegraf dobro zna svaki sledeći potez rukovodstva Gordog Albiona, a najnovije informacije do kojih je došao govore da je proba nekadašnjeg reprezentativca Engleske na klupi završena pozitivno i da će dobiti novi, trajni ugovor. Pobeda nad Maltom od 2:0 i remi bez golova sa Slovenijom u oktobru, bile su dovoljne čelnicima FA da doskorašnjem selektoru mlade reprezentacije podare posao u A timu.

Mnogi će reći da je isuviše lako impresionirati čelnike engleskog fudbala, navijači ove reprezentacije sigurno, jer realno niti Malta niti Slovenija imaju nekakvu snagu, ali zanimljivo da je Sautgejt kupio čelne ljude engleskog fudbala odlukom da izostavi kapitena Vejna Runija iz tima na utakmici u Ljubljani.

„Diplomatski način“ na koji je Sautgejt izbacio fudbalera Mančester Junajteda iz tima, bez velike halabuke, bio je znak da nema nikakvih trzavica unutar reprezentacije. S obzirom na to da se protiv Škotske i Španije ne očekuje veliki debakl, jasno je da će Sautgejtdobiti trajni posao na Vembliju.

Sa Arsenom Vengerom se pregovaralo, piše Telegraf, ali bezuspešno, dok ostali kandidati nisu na tom nivou i rukovodstvo FA Engleske ih ne vidi na poziciji selektora, barem ne pre Sautgejta.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar