НБА: Отказ који Стивенсон никако није заслужио!

НБА уме да буде суров, до те мере да некада морате да се помирите са отказом чак и када не урадите ништа погрешно. И играте добро.

Кошарка 11.11.2016 | 15:45
НБА: Отказ који Стивенсон никако није заслужио!
НБА уме некада да буде и суров.

Али, како каже агент Марк Бартелштајн, "нема љутње".

Њу Орлеанс Пеликанси одлучили су на 0-7 да ангажују ветерана Арчија Гудвина за наставак сезоне и раскину уговор са тешко повређеним беком Ленсом Стивенсоном, који је требало да буде важан играч у екипи која је у много чему подређена могућностима прве звезде, Ентонија Дејвиса.

Стивенсонов агент Бартелштајн није био љут, упркос томе што је његов штићеник добио отказ непуна два месеца након што је потписао за Пеликансе (14. септембар). У међувремену, некада проблематични Стивенсон, који је скоро сам себи уништио каријеру, па се вратио у правом светлу прошле сезоне као играч Мемфис Гризиса, доживео је повреду због које неће моћи да игра од шест до десет недеља.

"Они нису имали интереса да тек тако отпусте Ленса, то је сигурно", рекао је агент после састанка са генералним менаџером Делом Демпсом и додао:

"Они су желели да Ленс осети колико им је стало до њега и колико желе да га опет виде у свом тиму".

Ипак, отпуштен је, а Њу Орлеанс се понудио да измири трошкове операције препона коју би 26-годишњи бек требало да обави ускоро у Филаделфији. Понуђено му је и да се опоравља у тренинг центру Пеликанса, уколико жели.

Њу Орлеанс је с кошаркашем потписао једногодишњи уговор вредан 1,2 милиона долара, али негарантован што значи да је франшиза могла лако да изађе из њега уколико ствари крену по лошем. Претпоставка је да су се Пеликанси бранили од Стивенсове преке нарави, али се догодила повреда због које је снажни бек остао без уговора упркос солидном старту сезоне.

У првих шест утакмица, Стивенсон је бележио просечно 9,7 поена, 4,8 асистенција и 3,3 скока за 27 минута у игри, али...

"Очигледно је да је Ленс разочаран, јер је играо сасвим добро. Заиста му се допало тамо", рекао је агент.

Пеликанси имају двојицу играча са гарантованим уговорима који покушавају да се врате из тешких повреда, а ради се о Тајрику Евансу и Квинсију Пондекстеру, а у међувремену на паузу је отишао и Џру Холидеј, који проживљава праву породичну драму.

Наиме, његова супруга имала је операцију тумора на мозгу прошлог месеца, само неколико недеља након што је на свет донела кћеркицу. С обзиром на то да је Холидеј одсутан, а није повређен, Пеликанси нису могли да затраже изузеће од НБА и употребе већи број од 15 играча у проширеном саставу и због тога је ангажовање Гудвина било немогуће без раскида сарадње са Стивенсоном.

"Ово нема никакве везе са економијом", напоменуо је агент кошаркаша, који ће се можда и вратити у тим када се опорави од повреде.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар