NBA: Otkaz koji Stivenson nikako nije zaslužio!

NBA ume da bude surov, do te mere da nekada morate da se pomirite sa otkazom čak i kada ne uradite ništa pogrešno. I igrate dobro.

Košarka 11.11.2016 | 15:45
NBA: Otkaz koji Stivenson nikako nije zaslužio!
NBA ume nekada da bude i surov.

Ali, kako kaže agent Mark Bartelštajn, "nema ljutnje".

Nju Orleans Pelikansi odlučili su na 0-7 da angažuju veterana Arčija Gudvina za nastavak sezone i raskinu ugovor sa teško povređenim bekom Lensom Stivensonom, koji je trebalo da bude važan igrač u ekipi koja je u mnogo čemu podređena mogućnostima prve zvezde, Entonija Dejvisa.

Stivensonov agent Bartelštajn nije bio ljut, uprkos tome što je njegov štićenik dobio otkaz nepuna dva meseca nakon što je potpisao za Pelikanse (14. septembar). U međuvremenu, nekada problematični Stivenson, koji je skoro sam sebi uništio karijeru, pa se vratio u pravom svetlu prošle sezone kao igrač Memfis Grizisa, doživeo je povredu zbog koje neće moći da igra od šest do deset nedelja.

"Oni nisu imali interesa da tek tako otpuste Lensa, to je sigurno", rekao je agent posle sastanka sa generalnim menadžerom Delom Dempsom i dodao:

"Oni su želeli da Lens oseti koliko im je stalo do njega i koliko žele da ga opet vide u svom timu".

Ipak, otpušten je, a Nju Orleans se ponudio da izmiri troškove operacije prepona koju bi 26-godišnji bek trebalo da obavi uskoro u Filadelfiji. Ponuđeno mu je i da se oporavlja u trening centru Pelikansa, ukoliko želi.

Nju Orleans je s košarkašem potpisao jednogodišnji ugovor vredan 1,2 miliona dolara, ali negarantovan što znači da je franšiza mogla lako da izađe iz njega ukoliko stvari krenu po lošem. Pretpostavka je da su se Pelikansi branili od Stivensove preke naravi, ali se dogodila povreda zbog koje je snažni bek ostao bez ugovora uprkos solidnom startu sezone.

U prvih šest utakmica, Stivenson je beležio prosečno 9,7 poena, 4,8 asistencija i 3,3 skoka za 27 minuta u igri, ali...

"Očigledno je da je Lens razočaran, jer je igrao sasvim dobro. Zaista mu se dopalo tamo", rekao je agent.

Pelikansi imaju dvojicu igrača sa garantovanim ugovorima koji pokušavaju da se vrate iz teških povreda, a radi se o Tajriku Evansu i Kvinsiju Pondeksteru, a u međuvremenu na pauzu je otišao i Džru Holidej, koji proživljava pravu porodičnu dramu.

Naime, njegova supruga imala je operaciju tumora na mozgu prošlog meseca, samo nekoliko nedelja nakon što je na svet donela kćerkicu. S obzirom na to da je Holidej odsutan, a nije povređen, Pelikansi nisu mogli da zatraže izuzeće od NBA i upotrebe veći broj od 15 igrača u proširenom sastavu i zbog toga je angažovanje Gudvina bilo nemoguće bez raskida saradnje sa Stivensonom.

"Ovo nema nikakve veze sa ekonomijom", napomenuo je agent košarkaša, koji će se možda i vratiti u tim kada se oporavi od povrede.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar