Аустрија на ногама због проститутки из БиХ

Аустријска полиција тренутно трага за жртвама ланца трговине људима из БиХ који је младе жене тјерао на проституцију у Аустрији, Њемачкој.

Свијет 08.11.2016 | 22:41
Аустрија на ногама због проститутки из БиХ
У Аустрији је полиција, на основу захтјева за правну помоћ из БИХ, ослободила више жена, али није било хапшења, објаснио је шеф Одсјека за борбу против трговине људима у Савезној криминалистичкој служби пуковник Гералд Тацгерн.

Истрага у Аустрији, како је додао, налази се тек на почетку.

"Полазимо од тога да има још више погођених жена. Уз то у току је потрага за члановима банде. Жене нису саме од себе дошле у Аустрију и овдје препуштене саме себи. Било је сигурно надзорника, посредника", објаснио је Тацгерн. Према његовим ријечима, радило се о "скривеној проституцији" по хотелима.

Чланови банде су изнајмљивали собе за њихове жртве, без да су власници хотела знали о криминалној позадини. Они су редовно мијењали локације, како би што мање упадали у очи. Криминална организација из БиХ је дјеловала на територији цијеле Аустрије, а клијенте је врбовала преко свог интернет сајта.

У Аустрији су откривене младе девојке из БиХ и Србије, од којих ниједна није била малолетна, додао је он. Жене су, како је навео, дјелимично биле упознате да ће се бавити приституцијом, али нису ни претпостављале да ће бити суочене са лошим условима живота, као и малим примањима.

Дјелимично су и неке жртве преварене, јер су биле врбоване као плесачице. Ако би покушале да одустану и отргну се из раља криминалаца оне би биле изложене вликом масивном притиску, пренео је Тацгерн додајући да су криминалци примењивали насиље и претње да ће породице жртава информисати да се проституишу.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Ре:

08.11.2016 11:30

И, опет бјеже вани! А, бар тог посла би имале и овде! Ет' шта ти је похлепа!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гдје има овдје!

08.11.2016 12:10

Зграду владе су окупирале, опстине, мјесне заједнице... СВЕ! А ТВ су окупирали педери...

Name

дзоо

08.11.2016 12:13

Цена је веца паметне ако морају онда је ок

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босанац

08.11.2016 12:47

Стварно који спектакуларни наслов..волио би знати који је извор тих информација.

ОДГОВОРИТЕ