Видео - Шоу у Стамболу, на Босфору: Диксон је погодио, Вонамејкер није!

Евролигашки дерби турске Суперлиге решен је у последњој секунди. Вонамејкер је сломио Калинића, али није погодио.

Кошарка 08.11.2016 | 11:45
Видео - Шоу у Стамболу, на Босфору: Диксон је погодио, Вонамејкер није!
Боби Диксон је погодио.

Бредли Вонамејкер, иако је дриблингом "сломио" Николу Калинића, није.

Дарушафака – Фенербахче 78:79 (22:23, 22:21, 16:19, 18:16) у евролигашком дербију турске Суперлиге.

Екипе два освајача Евролиге, Дејвида Блата и Жељка Обрадовића, "тукле" су се од прве до последње секунде и на крају је пресудио фантастичан погодак из улаза Диксона и промашај Вонамејкера са полудистанце, док је сат истицао.

На 30 секунди пре краја, Диксон је мимиком показао саиграчима: "Нека ја ћу" и кренуо на Скотија Вилбекина, који је урадио све што је могао избегавајући фаул, али је омалени амерички бек са турским држављанством и именом по потреби (Али Мухамед) успео да склони лопту и погоди полагањем које је најмање било полагање.



Блату је остало времена да "нацрта" изолацију за Вонамејкера, на коју је Обрадовић одговорио дефанзивним специјалистом, Калинићем, међутим наш репрезентативац није успео да заустави америчког плеја који је "кросовером" изборио себи отворен шут за победу, али није погодио.

Диксон је меч завршио са 21 поеном, три асистенције и скока, пратио га је Џејмс Нанали са 14, али треба рећи да су његове везане тројке у четвртој четвртини држале Фенер у периоду веома жестоке и покретљиве одбране Дарушафаке, која једно време није имала решење и за Екпеа Јудоа (11 поена, осам скокова).

Наш сребрни олимпијац, Калинић, убацио је 13 поена, док је Богдан Богдановић због повреде пропустио и овај меч, а друштво му је правио и Перо Антић.

Блатов тим, који је у Евролиги има скор 3-2, упркос томе што је оба пута поражен код куће, доживео је још један неуспех пред домаћим навијачима и пао на 3-2 у турском првенству, где титулу брани управо Фенер.

Вил Клибурн убацио је 24 поена, уз девет скокова, док је Вонамејкер стао на 17 поена и шест асистенција.

Ефес и Банвит имају 5-0, Бешикташ, Фенер и Галата 4-1, па следе Дарушафака, Јесилиресун, Бујукчекмече и Каршијака са 3-2...

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар