Video - Šou u Stambolu, na Bosforu: Dikson je pogodio, Vonamejker nije!

Evroligaški derbi turske Superlige rešen je u poslednjoj sekundi. Vonamejker je slomio Kalinića, ali nije pogodio.

Košarka 08.11.2016 | 11:45
Video - Šou u Stambolu, na Bosforu: Dikson je pogodio, Vonamejker nije!
Bobi Dikson je pogodio.

Bredli Vonamejker, iako je driblingom "slomio" Nikolu Kalinića, nije.

Darušafaka – Fenerbahče 78:79 (22:23, 22:21, 16:19, 18:16) u evroligaškom derbiju turske Superlige.

Ekipe dva osvajača Evrolige, Dejvida Blata i Željka Obradovića, "tukle" su se od prve do poslednje sekunde i na kraju je presudio fantastičan pogodak iz ulaza Diksona i promašaj Vonamejkera sa poludistance, dok je sat isticao.

Na 30 sekundi pre kraja, Dikson je mimikom pokazao saigračima: "Neka ja ću" i krenuo na Skotija Vilbekina, koji je uradio sve što je mogao izbegavajući faul, ali je omaleni američki bek sa turskim državljanstvom i imenom po potrebi (Ali Muhamed) uspeo da skloni loptu i pogodi polaganjem koje je najmanje bilo polaganje.



Blatu je ostalo vremena da "nacrta" izolaciju za Vonamejkera, na koju je Obradović odgovorio defanzivnim specijalistom, Kalinićem, međutim naš reprezentativac nije uspeo da zaustavi američkog pleja koji je "krosoverom" izborio sebi otvoren šut za pobedu, ali nije pogodio.

Dikson je meč završio sa 21 poenom, tri asistencije i skoka, pratio ga je Džejms Nanali sa 14, ali treba reći da su njegove vezane trojke u četvrtoj četvrtini držale Fener u periodu veoma žestoke i pokretljive odbrane Darušafake, koja jedno vreme nije imala rešenje i za Ekpea Judoa (11 poena, osam skokova).

Naš srebrni olimpijac, Kalinić, ubacio je 13 poena, dok je Bogdan Bogdanović zbog povrede propustio i ovaj meč, a društvo mu je pravio i Pero Antić.

Blatov tim, koji je u Evroligi ima skor 3-2, uprkos tome što je oba puta poražen kod kuće, doživeo je još jedan neuspeh pred domaćim navijačima i pao na 3-2 u turskom prvenstvu, gde titulu brani upravo Fener.

Vil Kliburn ubacio je 24 poena, uz devet skokova, dok je Vonamejker stao na 17 poena i šest asistencija.

Efes i Banvit imaju 5-0, Bešiktaš, Fener i Galata 4-1, pa slede Darušafaka, Jesiliresun, Bujukčekmeče i Karšijaka sa 3-2...

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar