Џикић: Моји играчи су сад видели зашто не играју Евролигу!

Тренер Партизана Александар Џикић није превише разочаран због пораза од Црвене звезде (83:72).

Кошарка 08.11.2016 | 09:45
Џикић: Моји играчи су сад видели зашто не играју Евролигу!
Црно-бели су највећем ривалу парирали добро само у првих 15 минута меча, а у трећем периоду су заостајали и 23 поена.

"Ово је тек прва од солидног броја сусрета са Звездом, резултатски нема апокалиптични значај. Добар је показатељ мојим играчима где су они, а где противници који играју Евролигу, па ће видети зашто је не играју", рекао је Џикић.

Партизан је након вођства 26:22 дозволио ривалу серију 9:0 за преокрет, а потом деловао немоћно у нападу па је Звезда меч преломила већ средином трећег квалртала.

"Играли смо добро у периоду са два плејмејкера, ушли у пенале, што је неодговорно од појединаца. Срећом, ујутро већ путујемо, играмо у среду, па субота, па уторак", додао је Џикић.

Пораз Партизану је додатно загорчала повреда Ђорђа Мајсторовића у финишу утакмице.

"Рекао бих да је препона, али ми се не свиђа механика те повреде. Плус, Новица је одлучио да игра, да сам се ја питао не би, улетео му је човек клизећи на тренингу. Не иде у Солнок",рекао је тренер Партизана.

Партизан после осам кола дели треће место у АБА лиги са Цибоном са скором 6-2, иза Звезде и Будућности који су перфектни.

"Најважније да видимо где смо у односу на Звезду, која је најбоља у лиги. Гледаш најбоље и водиш се тиме. Ми немамо играча као Кузмић, имамо другачије. Морају да науче да играју овакве утакмице", закључио је Џикић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар