Džikić: Moji igrači su sad videli zašto ne igraju Evroligu!

Trener Partizana Aleksandar Džikić nije previše razočaran zbog poraza od Crvene zvezde (83:72).

Košarka 08.11.2016 | 09:45
Džikić: Moji igrači su sad videli zašto ne igraju Evroligu!
Crno-beli su najvećem rivalu parirali dobro samo u prvih 15 minuta meča, a u trećem periodu su zaostajali i 23 poena.

"Ovo je tek prva od solidnog broja susreta sa Zvezdom, rezultatski nema apokaliptični značaj. Dobar je pokazatelj mojim igračima gde su oni, a gde protivnici koji igraju Evroligu, pa će videti zašto je ne igraju", rekao je Džikić.

Partizan je nakon vođstva 26:22 dozvolio rivalu seriju 9:0 za preokret, a potom delovao nemoćno u napadu pa je Zvezda meč prelomila već sredinom trećeg kvalrtala.

"Igrali smo dobro u periodu sa dva plejmejkera, ušli u penale, što je neodgovorno od pojedinaca. Srećom, ujutro već putujemo, igramo u sredu, pa subota, pa utorak", dodao je Džikić.

Poraz Partizanu je dodatno zagorčala povreda Đorđa Majstorovića u finišu utakmice.

"Rekao bih da je prepona, ali mi se ne sviđa mehanika te povrede. Plus, Novica je odlučio da igra, da sam se ja pitao ne bi, uleteo mu je čovek klizeći na treningu. Ne ide u Solnok",rekao je trener Partizana.

Partizan posle osam kola deli treće mesto u ABA ligi sa Cibonom sa skorom 6-2, iza Zvezde i Budućnosti koji su perfektni.

"Najvažnije da vidimo gde smo u odnosu na Zvezdu, koja je najbolja u ligi. Gledaš najbolje i vodiš se time. Mi nemamo igrača kao Kuzmić, imamo drugačije. Moraju da nauče da igraju ovakve utakmice", zaključio je Džikić.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar