Град музике, кочија и гастарбајтера

Јутјуб канал Цитиес ин 4К наставља своју традицију објављивања изузетно детаљних видеа светских градова у 4К резолуцији. Овога пута на реду је непревазиђени Беч.

Путовања 08.11.2016 | 09:16
Град музике, кочија и гастарбајтера
Главни град Аустрије и један од најлепших градова Старог континента место је музике, ресторана, кочија и барокног, келтског и римског наслеђа у виду архитектуре и рушевина древних насеља.

Град има скоро 1,8 милиона становника, а са околином и до 2,6 милиона. Беч је седиште државе, али и истоимене савезне покрајине. Град на Дунаву је други највећи на свету по броју становника који говоре немачки језик, мада се на улицама могу чути скоро сви светски језици.

Међу онима који се најчешће могу чути свакако су они из земаља бивше Југославије. Беч има једну од најразноврснијих етничких мапа на свету, а највеће мањине су Срби, Турци, Пољаци, Украјинци, Румуни, Хрвати и Босанци и Херцеговци.

Делови и грађевине Беча који се могу видети на снимку су су Бечка државна опера, палата Хофбург, Аустријска народна библиотека, зграда Парламента, катедрала Светог Стефана са тргом, чувена улица Грабен, музеј Албертина, замак Шенбрун, Црква Светог Петра, Природно-историјски музеј и Шпанска школа јахања.


Б 92
фото:yоу тубе

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ФаМ

08.11.2016 14:57

Бас могу да казем да сам просао планету (Осим Јузне Америке) и заиста мислим да је то један од пет најљепсих градова на планети.

ОДГОВОРИТЕ