"Настрадали" Конте, Балотели, Ђовинко и Пеле...!

Кад је Вентура читао списак, нису само "пецнути" играчи којих нема већ и бивши селектор, Конте.

Фудбал 09.11.2016 | 08:00
"Настрадали" Конте, Балотели, Ђовинко и Пеле...!
Голмани: Буфон, Донарума, Перин.

Одбрана: Бонући, Де Шиљо, Дармијан, Антонели, Астори, Ромањоли, Ругани, Запакоста, Ицо.

Средина: Де Роси, Кандрева, Пароло, Верати, Бонавентура, Бернаредески, Каталди, Гаљардини.

Напад: Имобиле, Едер, Заза, Инсиње, Габијадини, Белоти, Сансоне, Паволети, Политано.

Ово је екипа за коју се одлучио и даље нови селектор Италије, Ђамшјеро Вентура, који је летос, после ЕУРО 2016, заменио Антонија Контеа.

Узгред, и њега је "пецнуо" данас образлажући свој избор, рекавши да је "наследио најстарију репрезентацију Италије у последњих 150 година".

Потом је упитан за то због чега нема Марија Балотелија, Себастијана Ђовинка и Грацијана Пелеа, који је избачен из репрезентације приликом последњег окупљања, јер није желео да се рукује са селектором када је замењен током меча.

Укратко, рекао је "Балотели за два месеца не може да избрише све што се догодило пре тога", да "Ђовинко игра у неважној МЛС лиги" и да је "Пелеу неопходна пауза да размисли о свему".

Селектор је објаснио да Ђовинко, нападач Торонта, игра у слабијој лиги, а да Пелеу, играчу кинеског Шандонга треба пауза. Балотели, међутим, има сјајну сезону за сада. Последњег дана прелазног рока је отишао у Ницу и за њу је постигао шест голова, док екипа неочекивано заузима прво место у првенству Француске.

Али...

"Не сумњам у његове квалитете, али не можете мислити да неко за два месеца може да промени то што јесте. Његов квалитет јесте важан, али постоје и друге ствари које треба узети у обзир. Разговараћу накнадно са њим да бих боље разумео његову жељу да буде кандидат", рекао је Вентура.

Италијани играју такмичарску са Лихтенштајном (12. новембар) и пријатељску с Немачком (15. новембар).

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар