"Nastradali" Konte, Baloteli, Đovinko i Pele...!

Kad je Ventura čitao spisak, nisu samo "pecnuti" igrači kojih nema već i bivši selektor, Konte.

Fudbal 09.11.2016 | 08:00
"Nastradali" Konte, Baloteli, Đovinko i Pele...!
Golmani: Bufon, Donaruma, Perin.

Odbrana: Bonući, De Šiljo, Darmijan, Antoneli, Astori, Romanjoli, Rugani, Zapakosta, Ico.

Sredina: De Rosi, Kandreva, Parolo, Verati, Bonaventura, Bernaredeski, Kataldi, Galjardini.

Napad: Imobile, Eder, Zaza, Insinje, Gabijadini, Beloti, Sansone, Pavoleti, Politano.

Ovo je ekipa za koju se odlučio i dalje novi selektor Italije, Đamšjero Ventura, koji je letos, posle EURO 2016, zamenio Antonija Kontea.

Uzgred, i njega je "pecnuo" danas obrazlažući svoj izbor, rekavši da je "nasledio najstariju reprezentaciju Italije u poslednjih 150 godina".

Potom je upitan za to zbog čega nema Marija Balotelija, Sebastijana Đovinka i Gracijana Pelea, koji je izbačen iz reprezentacije prilikom poslednjeg okupljanja, jer nije želeo da se rukuje sa selektorom kada je zamenjen tokom meča.

Ukratko, rekao je "Baloteli za dva meseca ne može da izbriše sve što se dogodilo pre toga", da "Đovinko igra u nevažnoj MLS ligi" i da je "Peleu neophodna pauza da razmisli o svemu".

Selektor je objasnio da Đovinko, napadač Toronta, igra u slabijoj ligi, a da Peleu, igraču kineskog Šandonga treba pauza. Baloteli, međutim, ima sjajnu sezonu za sada. Poslednjeg dana prelaznog roka je otišao u Nicu i za nju je postigao šest golova, dok ekipa neočekivano zauzima prvo mesto u prvenstvu Francuske.

Ali...

"Ne sumnjam u njegove kvalitete, ali ne možete misliti da neko za dva meseca može da promeni to što jeste. Njegov kvalitet jeste važan, ali postoje i druge stvari koje treba uzeti u obzir. Razgovaraću naknadno sa njim da bih bolje razumeo njegovu želju da bude kandidat", rekao je Ventura.

Italijani igraju takmičarsku sa Lihtenštajnom (12. novembar) i prijateljsku s Nemačkom (15. novembar).

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar