Најбољи „велики“ и „мали“ у Европи!

Пљуште похвале на рачун Челсијевог тандема!

Фудбал 08.11.2016 | 22:30
Најбољи „велики“ и „мали“ у Европи!
Пет везаних победа, гол разлика 16:0, малтретирање Манчестер Јунајтеда и Евертона, друго место на табели и тим у најбољој форми у овом тренутку на Острву. Иако је Ливерпул први на табели и најефикаснији, Челси је екипа од које сви страхују у Премијер лиги.

Брутална серија Плаваца се погодила са променом система Антонија Контеа у 3-4-3.

„Челси је толико добар у овом моменту да изгелда као да гледам видео игрицу ФИФА 17. Антонио Конте је пробудио играче који су играли испод нивоа прошле сезоне, добро их организовао и напунио их самопоуздањем. Промена система је направила чудо, али те ствари можеш да радиш само ако имаш праве играче“, каже бивши фудбалер Ливерпула, а сада стручни консултант Џејми Реднап.

Некадашњи везиста Ливерпула је посебно одушевљен играма тандема Нголо Канте -Немања Матић који блиста у новој Контеовој формацији.

„Конте сада има два офанзивна бека који обожавају да се убацују напреда, а у Матићу и Кантеу има најбољи тандем дефанзивних везиста који сам видео у последњих неколико година. Ако бих ја био у ситуацији да играм против њих двојице, остало би ми само да размишљам и да се питам: 'Где да нађем мало простора на терену?' Они су савршена комбинација великог и малог момка. Матића не можеш да победиш и ваздуху, а Канте је тако динамичан на земљи. Они разбијају игру противника и освајају огроман број лопти због чега Давид Луиз изгледа тако добро. Има велику заштиту од њих двојице“, поручио је Реднап.

Подсетимо да је Матић прошле сезоне био један од асова Челсија који су били критиковани за лоше резултате код Муриња, а Конте га је вратио у можда и најбољу форму каријере.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар