Najbolji „veliki“ i „mali“ u Evropi!

Pljušte pohvale na račun Čelsijevog tandema!

Fudbal 08.11.2016 | 22:30
Najbolji „veliki“ i „mali“ u Evropi!
Pet vezanih pobeda, gol razlika 16:0, maltretiranje Mančester Junajteda i Evertona, drugo mesto na tabeli i tim u najboljoj formi u ovom trenutku na Ostrvu. Iako je Liverpul prvi na tabeli i najefikasniji, Čelsi je ekipa od koje svi strahuju u Premijer ligi.

Brutalna serija Plavaca se pogodila sa promenom sistema Antonija Kontea u 3-4-3.

„Čelsi je toliko dobar u ovom momentu da izgelda kao da gledam video igricu FIFA 17. Antonio Konte je probudio igrače koji su igrali ispod nivoa prošle sezone, dobro ih organizovao i napunio ih samopouzdanjem. Promena sistema je napravila čudo, ali te stvari možeš da radiš samo ako imaš prave igrače“, kaže bivši fudbaler Liverpula, a sada stručni konsultant Džejmi Rednap.

Nekadašnji vezista Liverpula je posebno oduševljen igrama tandema Ngolo Kante -Nemanja Matić koji blista u novoj Konteovoj formaciji.

„Konte sada ima dva ofanzivna beka koji obožavaju da se ubacuju napreda, a u Matiću i Kanteu ima najbolji tandem defanzivnih vezista koji sam video u poslednjih nekoliko godina. Ako bih ja bio u situaciji da igram protiv njih dvojice, ostalo bi mi samo da razmišljam i da se pitam: 'Gde da nađem malo prostora na terenu?' Oni su savršena kombinacija velikog i malog momka. Matića ne možeš da pobediš i vazduhu, a Kante je tako dinamičan na zemlji. Oni razbijaju igru protivnika i osvajaju ogroman broj lopti zbog čega David Luiz izgleda tako dobro. Ima veliku zaštitu od njih dvojice“, poručio je Rednap.

Podsetimo da je Matić prošle sezone bio jedan od asova Čelsija koji su bili kritikovani za loše rezultate kod Murinja, a Konte ga je vratio u možda i najbolju formu karijere.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar