У Бањалуку ускоро стиже 400 нинџи

Неки од највећих мајстора своје умијеће и спремност показаће нам 26. и 27. новембра у дворани “Борик” у којој ће бити одржано Европско првенство у борилачким спортовима!

Република Српска 07.11.2016 | 15:26
У Бањалуку ускоро стиже 400 нинџи
Бањалучанин Љубомир Тадић (63), носилац црног појаса 9. дан у каратеу и двоструки становник лисабонске "Куће славних" објаснио је да ће турнир бити организован у сарадњи са партнерима из Интернационалне федерације борилачких вјештина (ИМАФ) и Интернационалне Вадокаи федерације у град на Врбасу доводе око 400 "нинџи".

Ово је први такав скуп мајстора борилачких вјештина у нашем граду. У Бањалуку ће доћи до 400 најбољих бораца и такмичара из Пољске, Њемачке, Белгије, Румуније, Холандије, Шведске, Србије, Црне Горе, Хрватске и БиХ. Биће ту мајстор Розато из Италије, који носи црни појас 10. дан и главни је инструктор ИМАФ-а, Питер Розендал, предсједник европског ИМАФ-а и други-најављује Тадић.

Он истиче да ће први дан првенства, уз конгрес, будо семинар и полагања за виша звања, бити организована демонстрација и промоција бројних вјештина које ће Бањалучани први пут моћи да виде уживо.

"Уз борбе и кате у разним стиловима каратеа, џиу-џицуа и кик-бокса, демонстрираћемо шта је кобудо у коме се употребљава оружје попут мачева катана, нун чака и штапова, затим кен-џицу, граплинг, технике самоодбране… Други дан првенства моћи ће да се погледају полуфиналне и финалне борбе, као и свечано проглашење побједника", каже Тадић.

Он наводи да су подршку овом првенству дали бројни пријатељи спорта и Вадокаи центра борилачких спортова Бањалука. Градска управа је обезбиједила дворану, а подршку је дала и локална туристичка организација.

"Улаз је бесплатан и позивамо све љубитеље спорта да присуствују догађају", поручио је Тадић.

Подсјећамо, овај и данас активни спортиста је члан техничког комитета и инструктор ИМАФ-а, а у "Кући славних" за борилачке вјештине у Португалу његово име је уписано крај Чака Нориса, Доминика Валереи других великана.

Извор: СрпскаЦафе

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Кики

07.11.2016 14:30

Ове је Миле ангазово да раде на обуци специјалне полиције.Ове вјестине би могле добро доци јер их СИПА не познаје.Мозда додје и унук од Брус Лее.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Биги

07.11.2016 14:50

WАДО РYУ Схиндо Јосхин Рyу Јију Јитсу Кемпо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нор Цакис

07.11.2016 17:00

То је све нула.Треба звати ,,Кобру,,из Брцког.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xx

07.11.2016 18:07

Е мој Кики ти и твој Брус лее

ОДГОВОРИТЕ