U Banjaluku uskoro stiže 400 nindži

Neki od najvećih majstora svoje umijeće i spremnost pokazaće nam 26. i 27. novembra u dvorani “Borik” u kojoj će biti održano Evropsko prvenstvo u borilačkim sportovima!

Republika Srpska 07.11.2016 | 15:26
U Banjaluku uskoro stiže 400 nindži
Banjalučanin Ljubomir Tadić (63), nosilac crnog pojasa 9. dan u karateu i dvostruki stanovnik lisabonske "Kuće slavnih" objasnio je da će turnir biti organizovan u saradnji sa partnerima iz Internacionalne federacije borilačkih vještina (IMAF) i Internacionalne Vadokai federacije u grad na Vrbasu dovode oko 400 "nindži".

Ovo je prvi takav skup majstora borilačkih vještina u našem gradu. U Banjaluku će doći do 400 najboljih boraca i takmičara iz Poljske, Njemačke, Belgije, Rumunije, Holandije, Švedske, Srbije, Crne Gore, Hrvatske i BiH. Biće tu majstor Rozato iz Italije, koji nosi crni pojas 10. dan i glavni je instruktor IMAF-a, Piter Rozendal, predsjednik evropskog IMAF-a i drugi-najavljuje Tadić.

On ističe da će prvi dan prvenstva, uz kongres, budo seminar i polaganja za viša zvanja, biti organizovana demonstracija i promocija brojnih vještina koje će Banjalučani prvi put moći da vide uživo.

"Uz borbe i kate u raznim stilovima karatea, džiu-džicua i kik-boksa, demonstriraćemo šta je kobudo u kome se upotrebljava oružje poput mačeva katana, nun čaka i štapova, zatim ken-džicu, grapling, tehnike samoodbrane… Drugi dan prvenstva moći će da se pogledaju polufinalne i finalne borbe, kao i svečano proglašenje pobjednika", kaže Tadić.

On navodi da su podršku ovom prvenstvu dali brojni prijatelji sporta i Vadokai centra borilačkih sportova Banjaluka. Gradska uprava je obezbijedila dvoranu, a podršku je dala i lokalna turistička organizacija.

"Ulaz je besplatan i pozivamo sve ljubitelje sporta da prisustvuju događaju", poručio je Tadić.

Podsjećamo, ovaj i danas aktivni sportista je član tehničkog komiteta i instruktor IMAF-a, a u "Kući slavnih" za borilačke vještine u Portugalu njegovo ime je upisano kraj Čaka Norisa, Dominika Valerei drugih velikana.

Izvor: SrpskaCafe

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Kiki

07.11.2016 14:30

Ove je Mile angazovo da rade na obuci specijalne policije.Ove vjestine bi mogle dobro doci jer ih SIPA ne poznaje.Mozda dodje i unuk od Brus Lee.

ODGOVORITE
Name

Bigi

07.11.2016 14:50

WADO RYU Shindo Joshin Ryu Jiju Jitsu Kempo.

ODGOVORITE
Name

Nor Cakis

07.11.2016 17:00

To je sve nula.Treba zvati ,,Kobru,,iz Brckog.

ODGOVORITE
Name

Xx

07.11.2016 18:07

E moj Kiki ti i tvoj Brus lee

ODGOVORITE