Поднесен захтјев за заштиту људских права

Парламентарни војни повереник Бошко Шиљеговић дао је задатак да Генерални инспекторат утврди све релевантне чињенице у вези са притужбом војника који је у униформи изашао 25. септембра на референдум о Дану Републике Српске, а против којег је командант Бригаде тактичке подршке Оружаних снага БиХ покренуо дисциплински поступак.

Република Српска 07.11.2016 | 13:21
Поднесен захтјев за заштиту људских права
Шиљеговић је  рекао да је војник, који је снимљен да је у униформи гласао на референдуму о Дану Републике Српске у четвртак, 3. новембра, поднио захтев за заштиту људских права.

"Дао сам налог да Генерални инспекторат утврди све релевантне чињенице у вези са овом питањем, с посебним освртом на основ покретања и процедуру вођења дисциплинског поступка", рекао је парламентарни војни повереник.

Из Министарства одбране БиХ је 2. новембра потврђено да се води дисциплински поступак против припадника Оружаних снага БиХ који се види на снимку у медијима да је у униформи 25. септембра изашао на референдум о Дану Републике Српске.

Заменик министра одбране Борис Јеринић изјавио је да војник против којег је покренут дисциплински поступак неће бити кажњен, јер у том случају нема прекршаја Устава и закона те ће му бити обезбеђена сва правна помоћ.

Председник Заједничке комисије за одбрану и безбедност Парламентарне скупштине БиХ Сифет Поџић заложио се за кажњавање припадника Оружаних снага БиХ који су у униформи изашли на референдум о Дану Републике Српске.

(Срна)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

фахро

07.11.2016 13:10

Хм а није ли прекрсај и калкање угледа и цасти институције када у слузбене просторије полиције на границном прелазу пусти се лице да клања намаз као сто се то десило на границном прелазу Градина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

24 минута

07.11.2016 14:00

Наравно да је прекрсај, ако је и прекрсај док у тим институцијама носе крстове око врата, бројанице на рукама и крсте се на сваком кораку...

Name

Драган

07.11.2016 14:24

Шта би са оним манијаком који је нудио паре за силовање новинарке? А, да... Он је Бошњак, њега неће казнити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Змјеник министра

07.11.2016 16:56

Треба покренути поступак против Јеринића, што је дозволио да се покрене поступак против припадника ОС. Поступак треба покренути и против генерала Тепшића који није спријечио покретање поступка (није му ово коридор када је показао своју "храброст").

ОДГОВОРИТЕ