Podnesen zahtjev za zaštitu ljudskih prava

Parlamentarni vojni poverenik Boško Šiljegović dao je zadatak da Generalni inspektorat utvrdi sve relevantne činjenice u vezi sa pritužbom vojnika koji je u uniformi izašao 25. septembra na referendum o Danu Republike Srpske, a protiv kojeg je komandant Brigade taktičke podrške Oružanih snaga BiH pokrenuo disciplinski postupak.

Republika Srpska 07.11.2016 | 13:21
Podnesen zahtjev za zaštitu ljudskih prava
Šiljegović je  rekao da je vojnik, koji je snimljen da je u uniformi glasao na referendumu o Danu Republike Srpske u četvrtak, 3. novembra, podnio zahtev za zaštitu ljudskih prava.

"Dao sam nalog da Generalni inspektorat utvrdi sve relevantne činjenice u vezi sa ovom pitanjem, s posebnim osvrtom na osnov pokretanja i proceduru vođenja disciplinskog postupka", rekao je parlamentarni vojni poverenik.

Iz Ministarstva odbrane BiH je 2. novembra potvrđeno da se vodi disciplinski postupak protiv pripadnika Oružanih snaga BiH koji se vidi na snimku u medijima da je u uniformi 25. septembra izašao na referendum o Danu Republike Srpske.

Zamenik ministra odbrane Boris Jerinić izjavio je da vojnik protiv kojeg je pokrenut disciplinski postupak neće biti kažnjen, jer u tom slučaju nema prekršaja Ustava i zakona te će mu biti obezbeđena sva pravna pomoć.

Predsednik Zajedničke komisije za odbranu i bezbednost Parlamentarne skupštine BiH Sifet Podžić založio se za kažnjavanje pripadnika Oružanih snaga BiH koji su u uniformi izašli na referendum o Danu Republike Srpske.

(Srna)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

fahro

07.11.2016 13:10

Hm a nije li prekrsaj i kalkanje ugleda i casti institucije kada u sluzbene prostorije policije na granicnom prelazu pusti se lice da klanja namaz kao sto se to desilo na granicnom prelazu Gradina.

ODGOVORITE
Name

24 minuta

07.11.2016 14:00

Naravno da je prekrsaj, ako je i prekrsaj dok u tim institucijama nose krstove oko vrata, brojanice na rukama i krste se na svakom koraku...

Name

Dragan

07.11.2016 14:24

Šta bi sa onim manijakom koji je nudio pare za silovanje novinarke? A, da... On je Bošnjak, njega neće kazniti.

ODGOVORITE
Name

Zmjenik ministra

07.11.2016 16:56

Treba pokrenuti postupak protiv Jerinića, što je dozvolio da se pokrene postupak protiv pripadnika OS. Postupak treba pokrenuti i protiv generala Tepšića koji nije spriječio pokretanje postupka (nije mu ovo koridor kada je pokazao svoju "hrabrost").

ODGOVORITE