Требиње: Чопор паса напада пролазнике

Начелник требињске хитне помоћи Саша Борјан о учесталим проблемима суграђана.

Република Српска 07.11.2016 | 13:06
Требиње: Чопор паса напада пролазнике
Грађани Требиња све више страхују од паса луталица који се крећу у чопорима, а у Служби хитне медицинске помоћи евидентиран је повећан број пацијената који се јављају због уједа ових животиња.

Кретање у чопорима до десетак паса посебно је приметно ујутро, али и током дана, и то по центру града, испред школа, што посебно забрињава родитеље који дјецу из предострожности прате и чекају испред ових установа.

Начелник требињске Хитне помоћи Саша Борјан потврдио је Срни да је последњих мјесеци повећан број људи који долазе с повредама од уједа паса, а углавном је ријеч о особама средње и старије животне доби.

"Уједи нису само од паса луталица, већ и од кућних љубимаца", каже Борјан, и додаје да има блажих повреда, огреботина, али да буде и озбиљнијих повреда као што су раздеротине.

Он напомиње да је веома важно одмах се јавити љекару ради правилног третмана повреде и превијања ране, да не би дошло до упале.

"Било је неколико случајева када су пацијенти послије уједа пса добијали упале, јер је ријеч о прљавим ранама, па дан након уједа нису могли да помјере тај дио тијела", рекао је Борјан.

Због окупљања паса око продајних објеката родитељи су у страху да дјецу пошаљу у трговину, док се они старији увек крећу са већим штаповима.

НАПУШТАЈУ ЉУБИМЦЕ

Начелник стамбено-комуналног одјељења Мирослав Бакоч потврдио је Срни да пси луталице представљају велики проблем и да се стално појављују нови пси због неодговорних грађана који напуштају љубимце и остављају их у приградским насељима.

Према његовим речима, проблем је у томе што надлежно одјељење нема адекватну опрему за хватање паса.

(Срна)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Село

07.11.2016 13:02

Јадне зивотиње а јос јаднији народ који јос мора плацат да би се лијецио против уједа паса ТУГА И ЗАЛОСТ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јелена

07.11.2016 20:32

Ови пси имају право на зивот.Дузност је људска бринути о њима,нису они криви сто су напустени.Ја у својој околини помазем луталицама,јуце сам са пријатељима удомила двоје у свом двористу имам их пет и бринем о њима,кад би свако око себе цинио исто било би боље ипсима и нама.

Name

дд

07.11.2016 17:35

Имају азил за псе у ТБ 300.000 км плацена изградња али видис ста се десава кад су у питању те дрзавне институције свуда јаваслук,нерад и немар од врха дрзаве до дна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ето а...

07.11.2016 20:34

...ја, ја се ипак висе пласим цовецији "зуба".

ОДГОВОРИТЕ
Name

право

08.11.2016 15:10

па и они имају право да зиве и тврдим да имају вецу дусу него сав људски род комплетно.да хоце ови наси политицари оформити азил али не азил гдје пси немају ни хране ни воде по седам дана него несто пристојније онда би азил имао смисла,овако,нека их.не уједају они из досаде,него од глади и страха.

ОДГОВОРИТЕ