Trebinje: Čopor pasa napada prolaznike

Načelnik trebinjske hitne pomoći Saša Borjan o učestalim problemima sugrađana.

Republika Srpska 07.11.2016 | 13:06
Trebinje: Čopor pasa napada prolaznike
Građani Trebinja sve više strahuju od pasa lutalica koji se kreću u čoporima, a u Službi hitne medicinske pomoći evidentiran je povećan broj pacijenata koji se javljaju zbog ujeda ovih životinja.

Kretanje u čoporima do desetak pasa posebno je primetno ujutro, ali i tokom dana, i to po centru grada, ispred škola, što posebno zabrinjava roditelje koji djecu iz predostrožnosti prate i čekaju ispred ovih ustanova.

Načelnik trebinjske Hitne pomoći Saša Borjan potvrdio je Srni da je poslednjih mjeseci povećan broj ljudi koji dolaze s povredama od ujeda pasa, a uglavnom je riječ o osobama srednje i starije životne dobi.

"Ujedi nisu samo od pasa lutalica, već i od kućnih ljubimaca", kaže Borjan, i dodaje da ima blažih povreda, ogrebotina, ali da bude i ozbiljnijih povreda kao što su razderotine.

On napominje da je veoma važno odmah se javiti ljekaru radi pravilnog tretmana povrede i previjanja rane, da ne bi došlo do upale.

"Bilo je nekoliko slučajeva kada su pacijenti poslije ujeda psa dobijali upale, jer je riječ o prljavim ranama, pa dan nakon ujeda nisu mogli da pomjere taj dio tijela", rekao je Borjan.

Zbog okupljanja pasa oko prodajnih objekata roditelji su u strahu da djecu pošalju u trgovinu, dok se oni stariji uvek kreću sa većim štapovima.

NAPUŠTAJU LjUBIMCE

Načelnik stambeno-komunalnog odjeljenja Miroslav Bakoč potvrdio je Srni da psi lutalice predstavljaju veliki problem i da se stalno pojavljuju novi psi zbog neodgovornih građana koji napuštaju ljubimce i ostavljaju ih u prigradskim naseljima.

Prema njegovim rečima, problem je u tome što nadležno odjeljenje nema adekvatnu opremu za hvatanje pasa.

(Srna)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Selo

07.11.2016 13:02

Jadne zivotinje a jos jadniji narod koji jos mora placat da bi se lijecio protiv ujeda pasa TUGA I ZALOST

ODGOVORITE
Name

Jelena

07.11.2016 20:32

Ovi psi imaju pravo na zivot.Duznost je ljudska brinuti o njima,nisu oni krivi sto su napusteni.Ja u svojoj okolini pomazem lutalicama,juce sam sa prijateljima udomila dvoje u svom dvoristu imam ih pet i brinem o njima,kad bi svako oko sebe cinio isto bilo bi bolje ipsima i nama.

Name

dd

07.11.2016 17:35

Imaju azil za pse u TB 300.000 km placena izgradnja ali vidis sta se desava kad su u pitanju te drzavne institucije svuda javasluk,nerad i nemar od vrha drzave do dna.

ODGOVORITE
Name

Eto a...

07.11.2016 20:34

...ja, ja se ipak vise plasim coveciji "zuba".

ODGOVORITE
Name

pravo

08.11.2016 15:10

pa i oni imaju pravo da zive i tvrdim da imaju vecu dusu nego sav ljudski rod kompletno.da hoce ovi nasi politicari oformiti azil ali ne azil gdje psi nemaju ni hrane ni vode po sedam dana nego nesto pristojnije onda bi azil imao smisla,ovako,neka ih.ne ujedaju oni iz dosade,nego od gladi i straha.

ODGOVORITE