Жозе Мурињо напао двојицу фудбалера Манчестера!

Крис Смолинг и Лук Шо на удару тренера зато што су му рекли да не могу да играју против Свонсија!

Фудбал 08.11.2016 | 12:00
Жозе Мурињо напао двојицу фудбалера Манчестера!
То је Жозе Мурињо. Увек у центру пажње. Било да његов тим доживи бламажу, као у четвртак вече против Фенербахчеа, било да само три дана касније лако савлада Свонси у гостима, шеф струке Манчестер јунајтеда нађе начин да се пробије на централна места спортских медија.

Овога пута изабрао је да „удари“ на двојицу својих играча, заменика капитена Криса Смолинга и левог бека Лука Шоа, оптуживши их - између редова - да нису лојални екипи да им недостаје петља. Да не употребимо неки тежу реч.

Обојица су на дан гостовања Лабудовима у 11. колу Премијер лиге саопштили Мурињу да не могу да играју, због чега је овај само неколико сати пред меч са Свонсијем (3:1)морао да мења унапред припремљену одбрамбену линију.

А то га је и те како ражестило.

„Постоји разлика између храбрих фудбалера, који желе на терен по сваку цену и оних који не могу због ситних проблема. Многи велики спортисти су често излазили на терен, а да нису били 100 одсто спремни за напоре који их на њему очекују. Имали смо и на терену неколико играча који су осећали болове. У сваком спорту, колико пута неко изађе на терен а да није скроз спреман. За екипу мораш да урадиш све. Тако ја гледам на ствари“, оштар је био Жозе Мурињо.

Да су повреде Смолинга и Шоа све само не безазлене може се закључити на основу чињенице да су обојица изостала са списка репрезентације Енглеске за мечеве са Шкотском (квалификаицје за Мундијал 2018) и Шпанијом (пријатељски). Посебни не хаје за ту чињеницу...

„Имамо још играча са проблемима. Да би се такмичили (на овом нивоу), морате некад да пробијете границу (бола, оп. аут.). За неке људе то је део културе. То је и моја култура. Више од тога, ово је Манчестер јунајтед. Обојица су ми у недљуу јутро рекли да не могу на терен. А за екипу, морате да учините све“.

У таквим околностима, опхрвван ранијим кадровским проблемима, тренер Јунајтеда је прибегао импровизацији, па је на десног бека ставио Ешлија Јанга, на левог Матеа Дармјана, а на штоперска места Фила Џонса и Маркуса Роха.

„Фил Џонс је одиграо меч, а да претходно није ни тренирао, јер разуме да смо у ташкој ситуацији, зато је био спреман да изађе на терен. Исто важи и за Роха. Такође и Ешлија Јанга, који није десни бек, али има шампионски карактер. И Матеа Дармјана, увек спремног да пружи све од себе. Уз њихову и помоћ неких старијих играча, какав је Вејн Руни, учинили смо да немогућа мисија изгледа као могућа“, додао је Жозе Мурињо.

Манчестер у наредном колу Премијер лиге, које је на програму после репрезентативне паузе, дочекује Арсенал у великом дербију, али на том мечу неће моћи да рачуна на Златана Ибрахимовића (картони), као и на раније повређене Антонија Валенсију (оперисао руку) и Ерика Бајиа (колено).

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар