Žoze Murinjo napao dvojicu fudbalera Mančestera!

Kris Smoling i Luk Šo na udaru trenera zato što su mu rekli da ne mogu da igraju protiv Svonsija!

Fudbal 08.11.2016 | 12:00
Žoze Murinjo napao dvojicu fudbalera Mančestera!
To je Žoze Murinjo. Uvek u centru pažnje. Bilo da njegov tim doživi blamažu, kao u četvrtak veče protiv Fenerbahčea, bilo da samo tri dana kasnije lako savlada Svonsi u gostima, šef struke Mančester junajteda nađe način da se probije na centralna mesta sportskih medija.

Ovoga puta izabrao je da „udari“ na dvojicu svojih igrača, zamenika kapitena Krisa Smolinga i levog beka Luka Šoa, optuživši ih - između redova - da nisu lojalni ekipi da im nedostaje petlja. Da ne upotrebimo neki težu reč.

Obojica su na dan gostovanja Labudovima u 11. kolu Premijer lige saopštili Murinju da ne mogu da igraju, zbog čega je ovaj samo nekoliko sati pred meč sa Svonsijem (3:1)morao da menja unapred pripremljenu odbrambenu liniju.

A to ga je i te kako ražestilo.

„Postoji razlika između hrabrih fudbalera, koji žele na teren po svaku cenu i onih koji ne mogu zbog sitnih problema. Mnogi veliki sportisti su često izlazili na teren, a da nisu bili 100 odsto spremni za napore koji ih na njemu očekuju. Imali smo i na terenu nekoliko igrača koji su osećali bolove. U svakom sportu, koliko puta neko izađe na teren a da nije skroz spreman. Za ekipu moraš da uradiš sve. Tako ja gledam na stvari“, oštar je bio Žoze Murinjo.

Da su povrede Smolinga i Šoa sve samo ne bezazlene može se zaključiti na osnovu činjenice da su obojica izostala sa spiska reprezentacije Engleske za mečeve sa Škotskom (kvalifikaicje za Mundijal 2018) i Španijom (prijateljski). Posebni ne haje za tu činjenicu...

„Imamo još igrača sa problemima. Da bi se takmičili (na ovom nivou), morate nekad da probijete granicu (bola, op. aut.). Za neke ljude to je deo kulture. To je i moja kultura. Više od toga, ovo je Mančester junajted. Obojica su mi u nedljuu jutro rekli da ne mogu na teren. A za ekipu, morate da učinite sve“.

U takvim okolnostima, ophrvvan ranijim kadrovskim problemima, trener Junajteda je pribegao improvizaciji, pa je na desnog beka stavio Ešlija Janga, na levog Matea Darmjana, a na štoperska mesta Fila Džonsa i Markusa Roha.

„Fil Džons je odigrao meč, a da prethodno nije ni trenirao, jer razume da smo u taškoj situaciji, zato je bio spreman da izađe na teren. Isto važi i za Roha. Takođe i Ešlija Janga, koji nije desni bek, ali ima šampionski karakter. I Matea Darmjana, uvek spremnog da pruži sve od sebe. Uz njihovu i pomoć nekih starijih igrača, kakav je Vejn Runi, učinili smo da nemoguća misija izgleda kao moguća“, dodao je Žoze Murinjo.

Mančester u narednom kolu Premijer lige, koje je na programu posle reprezentativne pauze, dočekuje Arsenal u velikom derbiju, ali na tom meču neće moći da računa na Zlatana Ibrahimovića (kartoni), kao i na ranije povređene Antonija Valensiju (operisao ruku) i Erika Bajia (koleno).

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar