Анализа: ''Сијевају муње'' у Интеру!

Изабран нови тренер, враћа се Валтер Самуел, пада још једна битна глава, навијачи шаљу претеће поруке! Тешка ситуација у великану из Милана...

Фудбал 07.11.2016 | 23:45
Анализа: ''Сијевају муње'' у Интеру!
Кључа у Интеру! Смена Франка де Бура неће средити све, Холанђанин је био сам врх леденог бреега нагомиланих проблема у клубу. Проблем Интера је велика подељеност у руководоћем кадру што се пренело и на екипу, и на резултате...

Откако је кинески Сунинг преузео власнички пакет акције са 68.55 одсто, у Интеру нема мира. Са једне стране имамо Кинезе и њихове људе, са друге председника Ерика Тохира(који држи 31,05 одсто акција) и његову десну руку, директора Мајкла Болингброка, а са треће стране имамо почасног председника Моратија и потпредседника Хавијера Занетија. Спортски директор Пјетро Аузилио је ни на небу, ни на земљи...

А клуб мора хитно да изабере тренера после отказа Де Буру! После низа телефонских састанака, и разговора са тројицом кандидата, Интер је изабрао. Стефано Пиоли ће водити екипу до краја сезоне и покушати да као ватргосац спаси што се спасити може. Преговарали су још са Шпанцем Марселином и са легендарним Ђанфранком Золом.

„Нећу бити тренер Интера, изабрали су Пиолија“, рекао је Марселино шпанским медијима по повратку из Милана где је преговарао са Неразурима.

У игри је био и Зола, али се Интер одлучио за Пиолија, делом и због тога што је најјефтинији. Интер не жели да расипа паре на привремено решење до краја сезоне када ће свим силама кренути у довођење Дијега Симеонеа.

Пиоли се данас вратио кући у Парму где мора да заврши папирологију око раскида уговора са Лацијом који га је отпустио крајем прошле сезоне, али му је до сада исплаћивао отпремнину које ће морати да се одркене како би преузео Интер.

Пиоли ће попштисати уговор сутра или прекосутра, а у среду ће бити промовисан као нови тренер. Уговор ће трајати до 2018. године, али то не значи да Интер у Пиолију види дугорочно решење. Ако не успеју са Симеонеом наредног лета, задржаће Пиолија, а онда 2018. године истичу уговори обојици тренера и све је спремно за дуго чекани повратак Чола у Интер. Догворено је и да у стручном штабу буде места са легенадрног Аргентинца Валтера Самуела, члан оне чувене генерације која је освојила Триплету.  

Доласци Пиолија и Самуела нису једине промена које се очекују у Интеру ових дана. Ускоро ће отказ добити и Мајкл Болингброк, генерални директор којег је Тохир довео у клуб и који је некада радио у Манчестер Јунајтеду. Кинески власници од почетка нису били на истим таласним дужинама са њим и спремни су да га исплате како би напустио клуб.

Истовремено, навијачи су бесни због ситуације у клубу. Са северне трибине је вечерас на мечу са Кротонеом стига порука.

„Само они који су доле на терену су гори од овог клуба који не постоји. Ризикујете да обрукате 108 година дугачку историју. Будите опрезни јер ситуација постаје тешка“, писало је на једном трансапренту.

Док је на другом трансапаренту само стајало:

„Трчите“.

Порука намењена играчима, али се може превести и као „бежите из клуба“ што би било намењено управи клуба.

Ситуација је напета...

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар