Analiza: ''Sijevaju munje'' u Interu!

Izabran novi trener, vraća se Valter Samuel, pada još jedna bitna glava, navijači šalju preteće poruke! Teška situacija u velikanu iz Milana...

Fudbal 07.11.2016 | 23:45
Analiza: ''Sijevaju munje'' u Interu!
Ključa u Interu! Smena Franka de Bura neće srediti sve, Holanđanin je bio sam vrh ledenog breega nagomilanih problema u klubu. Problem Intera je velika podeljenost u rukovodoćem kadru što se prenelo i na ekipu, i na rezultate...

Otkako je kineski Suning preuzeo vlasnički paket akcije sa 68.55 odsto, u Interu nema mira. Sa jedne strane imamo Kineze i njihove ljude, sa druge predsednika Erika Tohira(koji drži 31,05 odsto akcija) i njegovu desnu ruku, direktora Majkla Bolingbroka, a sa treće strane imamo počasnog predsednika Moratija i potpredsednika Havijera Zanetija. Sportski direktor Pjetro Auzilio je ni na nebu, ni na zemlji...

A klub mora hitno da izabere trenera posle otkaza De Buru! Posle niza telefonskih sastanaka, i razgovora sa trojicom kandidata, Inter je izabrao. Stefano Pioli će voditi ekipu do kraja sezone i pokušati da kao vatrgosac spasi što se spasiti može. Pregovarali su još sa Špancem Marselinom i sa legendarnim Đanfrankom Zolom.

„Neću biti trener Intera, izabrali su Piolija“, rekao je Marselino španskim medijima po povratku iz Milana gde je pregovarao sa Nerazurima.

U igri je bio i Zola, ali se Inter odlučio za Piolija, delom i zbog toga što je najjeftiniji. Inter ne želi da rasipa pare na privremeno rešenje do kraja sezone kada će svim silama krenuti u dovođenje Dijega Simeonea.

Pioli se danas vratio kući u Parmu gde mora da završi papirologiju oko raskida ugovora sa Lacijom koji ga je otpustio krajem prošle sezone, ali mu je do sada isplaćivao otpremninu koje će morati da se odrkene kako bi preuzeo Inter.

Pioli će popštisati ugovor sutra ili prekosutra, a u sredu će biti promovisan kao novi trener. Ugovor će trajati do 2018. godine, ali to ne znači da Inter u Pioliju vidi dugoročno rešenje. Ako ne uspeju sa Simeoneom narednog leta, zadržaće Piolija, a onda 2018. godine ističu ugovori obojici trenera i sve je spremno za dugo čekani povratak Čola u Inter. Dogvoreno je i da u stručnom štabu bude mesta sa legenadrnog Argentinca Valtera Samuela, član one čuvene generacije koja je osvojila Tripletu.  

Dolasci Piolija i Samuela nisu jedine promena koje se očekuju u Interu ovih dana. Uskoro će otkaz dobiti i Majkl Bolingbrok, generalni direktor kojeg je Tohir doveo u klub i koji je nekada radio u Mančester Junajtedu. Kineski vlasnici od početka nisu bili na istim talasnim dužinama sa njim i spremni su da ga isplate kako bi napustio klub.

Istovremeno, navijači su besni zbog situacije u klubu. Sa severne tribine je večeras na meču sa Krotoneom stiga poruka.

„Samo oni koji su dole na terenu su gori od ovog kluba koji ne postoji. Rizikujete da obrukate 108 godina dugačku istoriju. Budite oprezni jer situacija postaje teška“, pisalo je na jednom transaprentu.

Dok je na drugom transaparentu samo stajalo:

„Trčite“.

Poruka namenjena igračima, ali se može prevesti i kao „bežite iz kluba“ što bi bilo namenjeno upravi kluba.

Situacija je napeta...

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar