Тренерска вртешка у Бундеслиги...!

Растанак у Инголштату, Волфзбург има новог шефа струке! Маркус Каучински отишао са клупе Инголштата, Вукови поставили Валеријена Исмаела за тренера првог тима.

Фудбал 07.11.2016 | 21:00
Тренерска вртешка у Бундеслиги...!
Права тренерска вртешка у Бундеслиги. У истом дану у два различита клуба дошло је до промена у два различита клуба. Инголштат је испустио Маркуса Каучинског после серије лоших резултата, а иницијалну капислу представљао је пораз од Аугзбурга на Ауди-шпортпарку.

Инголштат је једини клуб уз Хамбургер који није успео да оствари ниједну победу у првих 10 кола немачке Бундеслиге, па је растанак био неминован.

"Веома ми је жао због Маркуса Каучинског јер је сјајан момак", рекао је председник клуба Петер Јакверт.

Управа Волфзбурга је била амбициозна, желела је и Андреа Виљаса Боаса на својој клупи, али је Португалац кренуо за кинеским милионима, па је одлука пала на Валеријена Исмаела, човека који је више него успешно предводио клуб у такозваном прелазном периоду.

"Заједно смо анализирали ситуацију и дошли до закључка да је Исмел прави тренер за Волфзбург. Темељно испитивање осталих кандидата показало је да је он најбоље решење. Пружено му је велико поверење", рекао је спортски диреткор Вукова Клаус Алофс.

Исмаел (41) је некадашњи штопер Стразбура, Кристал Паласа, Ланса, Вердера и Бајерн Минхена, а тренерски посао већ је обављао у другим тимовима Хановера и Волфзбурга, односно на клупи Нирнберга. Ипак, ово му је највећи изазов у досадашњој тренерској каријери.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар