Trenerska vrteška u Bundesligi...!

Rastanak u Ingolštatu, Volfzburg ima novog šefa struke! Markus Kaučinski otišao sa klupe Ingolštata, Vukovi postavili Valerijena Ismaela za trenera prvog tima.

Fudbal 07.11.2016 | 21:00
Trenerska vrteška u Bundesligi...!
Prava trenerska vrteška u Bundesligi. U istom danu u dva različita kluba došlo je do promena u dva različita kluba. Ingolštat je ispustio Markusa Kaučinskog posle serije loših rezultata, a inicijalnu kapislu predstavljao je poraz od Augzburga na Audi-športparku.

Ingolštat je jedini klub uz Hamburger koji nije uspeo da ostvari nijednu pobedu u prvih 10 kola nemačke Bundeslige, pa je rastanak bio neminovan.

"Veoma mi je žao zbog Markusa Kaučinskog jer je sjajan momak", rekao je predsednik kluba Peter Jakvert.

Uprava Volfzburga je bila ambiciozna, želela je i Andrea Viljasa Boasa na svojoj klupi, ali je Portugalac krenuo za kineskim milionima, pa je odluka pala na Valerijena Ismaela, čoveka koji je više nego uspešno predvodio klub u takozvanom prelaznom periodu.

"Zajedno smo analizirali situaciju i došli do zaključka da je Ismel pravi trener za Volfzburg. Temeljno ispitivanje ostalih kandidata pokazalo je da je on najbolje rešenje. Pruženo mu je veliko poverenje", rekao je sportski diretkor Vukova Klaus Alofs.

Ismael (41) je nekadašnji štoper Strazbura, Kristal Palasa, Lansa, Verdera i Bajern Minhena, a trenerski posao već je obavljao u drugim timovima Hanovera i Volfzburga, odnosno na klupi Nirnberga. Ipak, ovo mu je najveći izazov u dosadašnjoj trenerskoj karijeri.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar