Пет намирница које чисте тијело од никотина

Сви смо итекако свесни негативног дејства цигарета и никотина на наш организам. Ако сте престали да пушите или сте страствени пушач, најбржи начин да тело очистите од никотина је уз помоћ ових свежих и укусних намирница.

Здравље 07.11.2016 | 09:46
Пет намирница које чисте тијело од никотина
1. Зелени чај и витаминска вода

Пушењем тело губи пеко потребну течност и организам брже долази у стање дехидрације. Испијање велике количине воде, витаминске или зеленог чаја испирате никотин из тела и помажете му да се очисти.

2. Киви и лимун

Осим воде, пушење из тела избацује и витамине А,Ц и Е који јачају имунитет и помажу организму да се бори против разних инфекција и бакцила. Како би надокнадили изгубљене витамине посегните за једном воћком кивија дневно или пак свако јутро попијте чашу лимунаде.

3. Спанаћ и броколи

Фолна киселина врло је важна за нормалан рад и развој тела, али исто тако помаже телу да се реши никотина. Осим у облику таблта, фолну киселину, али и споменуте витамине можете пронаћи у спанаћу. Броколу је препун витамина Ц и Б5 који се појачано губи пушењем.

4. Свежа шаргарепа

Никотин унштава кожу и чини је беживотном и сувом. Желите ли да се решите ове ружне нуспојаве пушења једите што више шаргарепе. Она садржи велике количине витамина А, К, Ц и Б који су главни чистачи тела. Исцедите је у соковнику помешану с јабуком и лимуном или је насецкајте у салату.

5. Сок од наранџе

Овај освјжавајући напитак хидрира тело, пружа му потребне витамине, али и чисти организам од никотина. Исцедите две наранџе, додајте мало воде и попијте између оброка.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар