ПЛ: Реми у дербију сјеверног Лондона! Ливерпул незаустављив, прорадио Јунајтед...!

Фудбалери Арсенала и Тотенхема одиграли су нерешено 1:1 у дербију северног Лондона, који је обележио 11. коло енглеске Премијер лиге. Фудбалери Ливерпула савладали су Вотфорд на свом терену са 6:1 (3:0). Фудбалери Манчестер јунајтеда победили су Свонси у гостима са 3:1.

Фудбал 07.11.2016 | 08:15
ПЛ: Реми у дербију сјеверног Лондона! Ливерпул незаустављив, прорадио Јунајтед...!
Арсенал је на ’Емиратима’ водио аутоголом Вимера, али је коначан резултат поставио Хари Кејн почетком другог полувремена.

После овог ремија, ’Тобџије’ су остале на трећој позицији са 24 бода, једним мање од првопласираног Челсија, док су ’Певци’ два места испод са три бода мање.

На ’Емиратима’ је виђена занимљива утакмица, пуна темпа, у којој су се обе екипе смењивале у периодима добре игре.

Прво су гости били бољи, њима је припало уводних 15 минута, али све до шансе Кејна нису успели озбиљно да припрете, иако су неколико пута покушавали. Опорављени нападач је одлично скочио и главом гађао на центаршут Ериксена, лопта је отишла поред статива.

После пола сата игре Арсенал је преузео иницијативу и преко Ивобија пропустио прилику да поведе – у контри га је Санчес одлично пронашао, али је он шутирао преслабо и Лорис је ухватио лопту. Седам минута касније мало је недостајало да Тио Волкот постигне голчину, пошто је његов ударац са 18 метара задрмао оквир гола, а у наставку Езил није успео да исконтролише одбитак.

Међутим, све је мирисало на погодак и он се догодио у финишу првог полувремена – Бељерин је оборен, Езил је извео прекид, а Вимер сместио лопту у своју мрежу, иако су двојица играча Арсенала била у офсајду.

Тим резултатом отишло се на одмор, да би гости до изједначења дошли већ у шестом минуту надокнаде, са беле тачке. Судија Марк Клатенбург досудио је најстрожу казну након сумњивог старта Кошелнија над Дембелеом, а Кејн је био сигуран извођач.

После изједначења ушло се у нешто мирнији ритам, па се на следећу прилику чекало двадесетак минута. Пропустио је Рамзи, баш као и Бељерин нешто касније, а Чех је у финишу спречио Јансена да донесе преокрет.

На крају, обе екипе биће задовољне бодом, посебно после ремија Манчестер ситија, али и даље заостају за Челсијем, који је у феноменалној форми.

Фудбалери Ливерпула савладали су Вотфорд на свом терену са 6:1 (3:0) у 11. колу Премијер лиге.

Екипа Јиргена Клопа сада се осамосталила на врху табеле и тако на прави начин искористила киксеве ривала.

Редси имају 26 бодова, Челси има 25, док Манчестер Сити и Арсенал, који су ремизирали са Мидлсброом, односно Топтенхемом имају бод мање.

Ливерпул је наставио са убедљивим партијама, а победу свом тиму донели су двоструки стрелац Мане, Кутињо, Џан, Фирмино и Вајналдум. Јанмат је само успео да ублажи убедљив пораз поготком у 75. минуту.

Домаћи су повели у 27. минуту после корнера, Кутињо је лепо центрирао, лопту је дочекао Мане и затресао мрежу. Само три минута касније предност је дуплирана када је Кутињо био прецизан ударцем по земљи са око 18 метара.

На 3:0 повисио је Џан, Лалана је лепо убацио лопту са десне стране, а немачки фудбалер са петерца погодио главом. Тим резултатом отишло се на одмор, али Ливерпул се ту није зауставио већ је нови гол стигао у 57. минуту.

Лалана је на десној страни казненог простора убацио лопту у петерац, на правом месту био је Фирмино. На нови гол чекало се три минута. Сада је Фирмино био у улози асистента, прошао је по десној страни, није успео да прође противничког играча, али му се прикључио Мане у петерцу, Бразилац му је додао лопту, а он био прецизан.

Петнаест минута пре краја гостујући фудбалери ублажили су пораз, Амрабат је био асистент, а стрелац Јанмат.

Ливерпул је желео да још неким поготком потпуно дотуче ривала, Стариџ је два пута погађао пречку, виђено је још неколико квалитетних акција, а у првом минуту судијске надокнаде Вајналдум је постигао свој први гол у дресу Ливерпула после феноменалне акције.

Фудбалери Манчестер јунајтеда победили су Свонси у гостима са 3:1, у утакмици 11. кола Премијер лиге.

Много проблема имао је Јунајтед пред овај дуел, али је ипак славио на 30-годишњицу од доласка Алекса Фергусона у клуб.

Менаџер гостију Жозе Мурињо је због суспензије са трибина пратио меч, а имао је због бројних повреда и много проблема да састави тим, пре свега у одбрани.

На левом беку заиграо је Дармијан, а на другој страни је био Ешли Јанг. Ипак, Јунајтед није имао м,ного проблема на овом мечу, пре свега због расположених играча у везном реду и у нападу.

У 15. минуту свој први гол у Премијер лиги постигао је Пол Погба. Био је то фантастичан ударац Француза из полуволеја после одбитка. Све је практично било готово до 33. минтуа када су гости водили са 3:0.

Златан Ибрахимовић је после асистенције Вејна Рунија постигао 25.000. гол у Премијер лиги у 21. минуту, а Швеђанин је 12 минута касније постигао и свој 400. гол у каријери, поново псоле додавања Рунија.

У наставку меча виделе су се неке старе слабости Јунајтеда. Свонси је смањио голом Ван дер Хорна у 69. минуту, имао је још неколијко шанси, али је остало 3:1.

Јунајтед је шести са 18 бодова, осам мање од првопласираног Ливерпула, а Свонси је претпоследњи са само 5 бодова.

У последњем мечу кола Вест Бромвич је победио шампиона Лестер у гостима са 2:1, а сва тир гола виђена су у наставку.

Џејмс Морисон је довео госте до предности у 52. минуту, изједначио је Слимани само три минута касније, али је Филипс у 72. минуту поставио коначних 1:2.

Лестер је тек 14. на табели са 12 бодова, а Вест Бромвич је 11. са бодом више.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар