PL: Remi u derbiju sjevernog Londona! Liverpul nezaustavljiv, proradio Junajted...!

Fudbaleri Arsenala i Totenhema odigrali su nerešeno 1:1 u derbiju severnog Londona, koji je obeležio 11. kolo engleske Premijer lige. Fudbaleri Liverpula savladali su Votford na svom terenu sa 6:1 (3:0). Fudbaleri Mančester junajteda pobedili su Svonsi u gostima sa 3:1.

Fudbal 07.11.2016 | 08:15
PL: Remi u derbiju sjevernog Londona! Liverpul nezaustavljiv, proradio Junajted...!
Arsenal je na ’Emiratima’ vodio autogolom Vimera, ali je konačan rezultat postavio Hari Kejn početkom drugog poluvremena.

Posle ovog remija, ’Tobdžije’ su ostale na trećoj poziciji sa 24 boda, jednim manje od prvoplasiranog Čelsija, dok su ’Pevci’ dva mesta ispod sa tri boda manje.

Na ’Emiratima’ je viđena zanimljiva utakmica, puna tempa, u kojoj su se obe ekipe smenjivale u periodima dobre igre.

Prvo su gosti bili bolji, njima je pripalo uvodnih 15 minuta, ali sve do šanse Kejna nisu uspeli ozbiljno da priprete, iako su nekoliko puta pokušavali. Oporavljeni napadač je odlično skočio i glavom gađao na centaršut Eriksena, lopta je otišla pored stativa.

Posle pola sata igre Arsenal je preuzeo inicijativu i preko Ivobija propustio priliku da povede – u kontri ga je Sančes odlično pronašao, ali je on šutirao preslabo i Loris je uhvatio loptu. Sedam minuta kasnije malo je nedostajalo da Tio Volkot postigne golčinu, pošto je njegov udarac sa 18 metara zadrmao okvir gola, a u nastavku Ezil nije uspeo da iskontroliše odbitak.

Međutim, sve je mirisalo na pogodak i on se dogodio u finišu prvog poluvremena – Beljerin je oboren, Ezil je izveo prekid, a Vimer smestio loptu u svoju mrežu, iako su dvojica igrača Arsenala bila u ofsajdu.

Tim rezultatom otišlo se na odmor, da bi gosti do izjednačenja došli već u šestom minutu nadoknade, sa bele tačke. Sudija Mark Klatenburg dosudio je najstrožu kaznu nakon sumnjivog starta Košelnija nad Dembeleom, a Kejn je bio siguran izvođač.

Posle izjednačenja ušlo se u nešto mirniji ritam, pa se na sledeću priliku čekalo dvadesetak minuta. Propustio je Ramzi, baš kao i Beljerin nešto kasnije, a Čeh je u finišu sprečio Jansena da donese preokret.

Na kraju, obe ekipe biće zadovoljne bodom, posebno posle remija Mančester sitija, ali i dalje zaostaju za Čelsijem, koji je u fenomenalnoj formi.

Fudbaleri Liverpula savladali su Votford na svom terenu sa 6:1 (3:0) u 11. kolu Premijer lige.

Ekipa Jirgena Klopa sada se osamostalila na vrhu tabele i tako na pravi način iskoristila kikseve rivala.

Redsi imaju 26 bodova, Čelsi ima 25, dok Mančester Siti i Arsenal, koji su remizirali sa Midlsbroom, odnosno Toptenhemom imaju bod manje.

Liverpul je nastavio sa ubedljivim partijama, a pobedu svom timu doneli su dvostruki strelac Mane, Kutinjo, Džan, Firmino i Vajnaldum. Janmat je samo uspeo da ublaži ubedljiv poraz pogotkom u 75. minutu.

Domaći su poveli u 27. minutu posle kornera, Kutinjo je lepo centrirao, loptu je dočekao Mane i zatresao mrežu. Samo tri minuta kasnije prednost je duplirana kada je Kutinjo bio precizan udarcem po zemlji sa oko 18 metara.

Na 3:0 povisio je Džan, Lalana je lepo ubacio loptu sa desne strane, a nemački fudbaler sa peterca pogodio glavom. Tim rezultatom otišlo se na odmor, ali Liverpul se tu nije zaustavio već je novi gol stigao u 57. minutu.

Lalana je na desnoj strani kaznenog prostora ubacio loptu u peterac, na pravom mestu bio je Firmino. Na novi gol čekalo se tri minuta. Sada je Firmino bio u ulozi asistenta, prošao je po desnoj strani, nije uspeo da prođe protivničkog igrača, ali mu se priključio Mane u petercu, Brazilac mu je dodao loptu, a on bio precizan.

Petnaest minuta pre kraja gostujući fudbaleri ublažili su poraz, Amrabat je bio asistent, a strelac Janmat.

Liverpul je želeo da još nekim pogotkom potpuno dotuče rivala, Staridž je dva puta pogađao prečku, viđeno je još nekoliko kvalitetnih akcija, a u prvom minutu sudijske nadoknade Vajnaldum je postigao svoj prvi gol u dresu Liverpula posle fenomenalne akcije.

Fudbaleri Mančester junajteda pobedili su Svonsi u gostima sa 3:1, u utakmici 11. kola Premijer lige.

Mnogo problema imao je Junajted pred ovaj duel, ali je ipak slavio na 30-godišnjicu od dolaska Aleksa Fergusona u klub.

Menadžer gostiju Žoze Murinjo je zbog suspenzije sa tribina pratio meč, a imao je zbog brojnih povreda i mnogo problema da sastavi tim, pre svega u odbrani.

Na levom beku zaigrao je Darmijan, a na drugoj strani je bio Ešli Jang. Ipak, Junajted nije imao m,nogo problema na ovom meču, pre svega zbog raspoloženih igrača u veznom redu i u napadu.

U 15. minutu svoj prvi gol u Premijer ligi postigao je Pol Pogba. Bio je to fantastičan udarac Francuza iz poluvoleja posle odbitka. Sve je praktično bilo gotovo do 33. mintua kada su gosti vodili sa 3:0.

Zlatan Ibrahimović je posle asistencije Vejna Runija postigao 25.000. gol u Premijer ligi u 21. minutu, a Šveđanin je 12 minuta kasnije postigao i svoj 400. gol u karijeri, ponovo psole dodavanja Runija.

U nastavku meča videle su se neke stare slabosti Junajteda. Svonsi je smanjio golom Van der Horna u 69. minutu, imao je još nekolijko šansi, ali je ostalo 3:1.

Junajted je šesti sa 18 bodova, osam manje od prvoplasiranog Liverpula, a Svonsi je pretposlednji sa samo 5 bodova.

U poslednjem meču kola Vest Bromvič je pobedio šampiona Lester u gostima sa 2:1, a sva tir gola viđena su u nastavku.

Džejms Morison je doveo goste do prednosti u 52. minutu, izjednačio je Slimani samo tri minuta kasnije, ali je Filips u 72. minutu postavio konačnih 1:2.

Lester je tek 14. na tabeli sa 12 bodova, a Vest Bromvič je 11. sa bodom više.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar