Први дан седмице топло, уторак очекујте снијег

У Републици Српској и Федерацији БиХ у понедјељак ће бити облачно, вјетровито и топло вријеме, са кишом која ће обилније падати увече на југу и истоку.

Република Српска 06.11.2016 | 21:40
Први дан седмице топло, уторак очекујте снијег
Јутарња температура ваздуха од седам до 12, а највиша дневна од 12 до 17, у вишим предјелима девет степени Целзијусових, саопштено је из Хидрометеоролошког завода Српске.

Ујутро ће бити промјенљиво до претежно облачно вријеме са повременом кишом и јачим пљусковима у централним и јужним предјелима, док ће на крајњем истоку бити претежно суво.

Пријеподне киша ће мјестимично падати на истоку, док ће током дана у свим предјелима бити суво, промјениво облачно и релативно топло за ово доба године.

Увече се очекује ново наоблачење са запада, југозапада и југа, па ће обилније падавине бити на југу и истоку, а слабије на западу и сјеверу.

У Републици Српској данас је преовладавало претежно облачно и топло вријеме, уз јак, повремено олујни вјетар, кишу и пљускове, углавном од југозапада до југа.

Температура ваздуха у 14.00 часова: Чемерно 10, Калиновик и Гацко 13, Хан Пијесак 14, Невесиње 15, Соколац и Мркоњић Град 17, Требиње, Билећа и Србац 18, Фоча 19, Приједор и Нови Град 20, Бањалука, Вишеград и Сребреница 22, Добој 23, Бијељина и Зворник 24 степена Целзијусова.

У уторак, 8. новембра, биће облачно и свјежије, али не још хладно вријеме, уз мјестимичну и повремену кишу на сјевероистоку, истоку и југоистоку.

Јутарња температура биће од шест до 11, у вишим предјелима три, а највиша дневна од осам до 13, у вишим предјелима пет степени Целзијусових.

Захлађење и пад температуре очекује се у ноћи са уторка на сриједу, када се сњежне падавине прво очекују на планинама на истоку и у централном појасу.

Сусњежица и снијег могући су током јутра и у нижим предјелима централног појаса и на западу, док ће у осталим предјелима падати киша.

Јутарња температура од један до шест, у вишим предјелима минус три, а највиша дневна од два до седам, у вишим предјелима минус један степен Целзијусов.

У четвртак, 10. новембра јутро ће бити хладно са мразем, а током дана хладно уз промјенљиву облачност са сунчаним интервалима.

Јутарња температура од минус три до два, у вишим предјелима минус осам, а највиша дневна од три до осам, у вишим предјелима један, а на југу око 11 степени Целзијусових.

Коментари / 0

Оставите коментар