Prvi dan sedmice toplo, utorak očekujte snijeg

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH u ponedjeljak će biti oblačno, vjetrovito i toplo vrijeme, sa kišom koja će obilnije padati uveče na jugu i istoku.

Republika Srpska 06.11.2016 | 21:40
Prvi dan sedmice toplo, utorak očekujte snijeg
Jutarnja temperatura vazduha od sedam do 12, a najviša dnevna od 12 do 17, u višim predjelima devet stepeni Celzijusovih, saopšteno je iz Hidrometeorološkog zavoda Srpske.

Ujutro će biti promjenljivo do pretežno oblačno vrijeme sa povremenom kišom i jačim pljuskovima u centralnim i južnim predjelima, dok će na krajnjem istoku biti pretežno suvo.

Prijepodne kiša će mjestimično padati na istoku, dok će tokom dana u svim predjelima biti suvo, promjenivo oblačno i relativno toplo za ovo doba godine.

Uveče se očekuje novo naoblačenje sa zapada, jugozapada i juga, pa će obilnije padavine biti na jugu i istoku, a slabije na zapadu i sjeveru.

U Republici Srpskoj danas je preovladavalo pretežno oblačno i toplo vrijeme, uz jak, povremeno olujni vjetar, kišu i pljuskove, uglavnom od jugozapada do juga.

Temperatura vazduha u 14.00 časova: Čemerno 10, Kalinovik i Gacko 13, Han Pijesak 14, Nevesinje 15, Sokolac i Mrkonjić Grad 17, Trebinje, Bileća i Srbac 18, Foča 19, Prijedor i Novi Grad 20, Banjaluka, Višegrad i Srebrenica 22, Doboj 23, Bijeljina i Zvornik 24 stepena Celzijusova.

U utorak, 8. novembra, biće oblačno i svježije, ali ne još hladno vrijeme, uz mjestimičnu i povremenu kišu na sjeveroistoku, istoku i jugoistoku.

Jutarnja temperatura biće od šest do 11, u višim predjelima tri, a najviša dnevna od osam do 13, u višim predjelima pet stepeni Celzijusovih.

Zahlađenje i pad temperature očekuje se u noći sa utorka na srijedu, kada se snježne padavine prvo očekuju na planinama na istoku i u centralnom pojasu.

Susnježica i snijeg mogući su tokom jutra i u nižim predjelima centralnog pojasa i na zapadu, dok će u ostalim predjelima padati kiša.

Jutarnja temperatura od jedan do šest, u višim predjelima minus tri, a najviša dnevna od dva do sedam, u višim predjelima minus jedan stepen Celzijusov.

U četvrtak, 10. novembra jutro će biti hladno sa mrazem, a tokom dana hladno uz promjenljivu oblačnost sa sunčanim intervalima.

Jutarnja temperatura od minus tri do dva, u višim predjelima minus osam, a najviša dnevna od tri do osam, u višim predjelima jedan, a na jugu oko 11 stepeni Celzijusovih.

Komentari / 0

Ostavite komentar