Девет година ћутања о убиству Вукелића

Од убиства Милана Вукелића у Бањалуци прошло је девет година. Истрага, макар званично, стоји у мјесту, а убице и потенцијални налогодавци још нису откривени.

Република Српска 06.11.2016 | 21:51
Девет година ћутања о убиству Вукелића
Милан Вукелић убијен је 6. новембра 2007. године у Бањалучком насељу Старчевица у непосредној близини зграде Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

Вукелић је разнесен бомбом која је постављена испод његовог аутомобила.

Милан Вукелић радио је као грађевински инжињер у Заводу за изградњу Бањалука. Истрага о Вукелићевом убиству тапка у мјесту и полиција Републике Српске девет година нема никакве резултате у истрази стравичног убиства.



Сваке године понавља се иста прича да истрага траје.

Вукелић је мјесецима прије него што је ликвидиран говорио о криминалу и корупцији у Бањалучком Заводу за изградњу. Свједочио је и да му пријете појединци из Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

Милан Вукелић указивао је на низ афера у којима су како је тврдио нестали милиони из буџета града Бањалука. Те афере су реконструкција Парка Петар Кочић, изградња колектора отпадних вода.



Породица убијеног Вукелића каже да је болна спознаја да институције не желе да открију имена убица.

"Случај убиства Милана Вукелића након рата најбруталнија је ликвидација у највећем граду Републике Српске. Ликвидација која ће једном морати добити свој епилог", увјерена је породица убијеног Вукелића.