Devet godina ćutanja o ubistvu Vukelića

Od ubistva Milana Vukelića u Banjaluci prošlo je devet godina. Istraga, makar zvanično, stoji u mjestu, a ubice i potencijalni nalogodavci još nisu otkriveni.

Republika Srpska 06.11.2016 | 21:51
Devet godina ćutanja o ubistvu Vukelića
Milan Vukelić ubijen je 6. novembra 2007. godine u Banjalučkom naselju Starčevica u neposrednoj blizini zgrade Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Vukelić je raznesen bombom koja je postavljena ispod njegovog automobila.

Milan Vukelić radio je kao građevinski inžinjer u Zavodu za izgradnju Banjaluka. Istraga o Vukelićevom ubistvu tapka u mjestu i policija Republike Srpske devet godina nema nikakve rezultate u istrazi stravičnog ubistva.Svake godine ponavlja se ista priča da istraga traje.

Vukelić je mjesecima prije nego što je likvidiran govorio o kriminalu i korupciji u Banjalučkom Zavodu za izgradnju. Svjedočio je i da mu prijete pojedinci iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Milan Vukelić ukazivao je na niz afera u kojima su kako je tvrdio nestali milioni iz budžeta grada Banjaluka. Te afere su rekonstrukcija Parka Petar Kočić, izgradnja kolektora otpadnih voda.Porodica ubijenog Vukelića kaže da je bolna spoznaja da institucije ne žele da otkriju imena ubica.

"Slučaj ubistva Milana Vukelića nakon rata najbrutalnija je likvidacija u najvećem gradu Republike Srpske. Likvidacija koja će jednom morati dobiti svoj epilog", uvjerena je porodica ubijenog Vukelića.BN televizija

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Dragan

06.11.2016 16:22

Eto kakva nam je vlast. A imaju podršku OHR-a, EU, USA, Rusije...malo malo i neki strani političar izjavi o nekakvom "napretku". Dok je realno stanje ovakvo kao za ubistvo Velikog čovjeka Milana Vukelića, Bog da mu da lagodan život u raju. Te ljudske vrline su vječne!

ODGOVORITE
Name

KAD TAD

06.11.2016 16:24

I ja sam uvjeren da ce banda na vjesala, kad tad. A ono smece u parku Petar Kocic ce biti sravnjeno sa zemljom isto kao ono u Silerovoj. A i ono smece u Picinom parku ce takodje biti sravnjeno. A dozivotne roboje ce dobiti svi oni iz vlasti koji stoje iza toga svega. KAD TAD!!!

ODGOVORITE
Name

znase

06.11.2016 16:47

Policija gospodjo ima rezultate samo ima naredjenje od vlasti da ih nesmije objaviti jer su vlasti ucestvovale u ubitstvu.Valjda ce ito nekad doci na red da se kazne ti nalogodavci kad se promeni vlast.

ODGOVORITE
Name

Huh

06.11.2016 17:07

Kakvi su to policajci? Fuj!

Name

SVE SE ZNA

06.11.2016 17:47

Doci ce vrijeme doci!!!

ODGOVORITE
Name

Dilema

06.11.2016 18:08

Mislim da je jos jedan odgovorni projektant ubijen u Banjaluci, projektant jake struje za elektro projekte. Receno je da ga je izdalo srce. Vjerovatno Jest ali vjerovatno nakon otrova.

ODGOVORITE
Name

baka

06.11.2016 21:40

To je tuga pregolema.Zlotvorima ce Dragi Bog sjeme zatrti.prevelika je bol porodice I njegovih sirota.Ali zlortvori sigurno sna nemaju,cekajuci kaznu Boziju.

ODGOVORITE
Name

dijaspora

06.11.2016 21:49

Ovo se od tuge citati nemoze.spavaju li mirno narucioci I da li imaju mira sa svojim prljavim novcem od krvi nevine.Sami ce se oni vjesati kao sto je to ucinio Juda.

ODGOVORITE