Коментар: Медитација за Новака...!

Данас је последњи дан 122. узастопне седмице колико је Ђоковић провео на врху АТП листе!

Тенис 06.11.2016 | 23:15
Коментар: Медитација за Новака...!
Енди Мари ће од понедељка засести на прво место АТП листе и за то му свака част. Да је заслужио, заслужио је.

Шкот је до трона стигао захваљујући невероватној преданости и упорности, али како то увек и бива, уз много среће. Заправо туђе несреће. Прво се повредио Рафа Надал и то више пута, тако да још увек тражи макар део старе, шампионске форме. Коју вероватно никада неће наћи. Онда је на ред дошао Роџер Федерер који је током полуфинала Аустралијан Опена против Ђоковића оштетио колено, а та га је повреда отерала са терена коначно по завршетку Вимблдона све до краја сезоне.

А о томе да није победио никог из ТОП 10 на последња три турнира, то јест читава три месеца "јурњаве за Новаком", да га подржава једна од најбогатијих и најутицајнијих спортских организација на свету (британска, је ли),  као и читава англо-америчка маркетиншка и медијска номенклатура, не морамо ни да улазимо у дубину.

На крају ту је и Новак, који се "погубио" након освајања Ролан Гароса. Наш ас већ дуже време има проблема са повредом руке, али је оно што му се дешава у глави заиста специфично. Зарад духовног мира Новак је одабрао другачији пут на ком је и даље. И тражи се, а да ли ће се наћи, остаје велико питање, јер је за сада не делује тако. Бизарне изјаве, чудни сарадници, апсолутно некарактеристична одсустност током мечева. духовне вође у ложи...Све то може спасти човекову напаћену душу, али такође може бити и странпутица. Његовом брату Марку помогло је да изађе из велике животне, егзистенцијалне кризе узроковане депресијом, али се чини да Нолету само одмаже. Барем што се спортске стране тиче. Јер сваки човек је посебан, па и лек за душу не може за све бити исти.

И док он објашњава народу и новинарима да Пепе Имаз није гуру (ко да је важно, јер свакако није велики тениски стручњак), порази и разочарања се ређају. Како је изгледао у Паризу ове седмице не би било чудно да одустане од завршног мастерса у Лондону иако тамо има шансу да освајањем титуле одбрани АТП трон. 

Али, да ли га уопште интересује да се врати на врх, велико је питање. Јер, делује да је превише лако и без имало труда предао прво место као да му је неко наредио (ето још једне теорије завере).

Данас је последњи дан 122. седмице колико је Ђоковић узастопно провео на врху АТП листе. Хоће ли се икада вратити?

За крај требали би сви да знају да је Новак одувек посебан и да је сам бирао свој пут, не обазирући се на околину. Чак и најближу. Оно што је наумио то ће остварити, као што се попео на сам врх светске спортске пирамиде. А сада је наумио да нађе духовни мир и верујте да ће га наћи. А онда ће се вратити пуном смагом. Тенису, надамо се. Како је сам потврдио, много се боље осећа него пре неколико месеци...

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар