Komentar: Meditacija za Novaka...!

Danas je poslednji dan 122. uzastopne sedmice koliko je Đoković proveo na vrhu ATP liste!

Tenis 06.11.2016 | 23:15
Komentar: Meditacija za Novaka...!
Endi Mari će od ponedeljka zasesti na prvo mesto ATP liste i za to mu svaka čast. Da je zaslužio, zaslužio je.

Škot je do trona stigao zahvaljujući neverovatnoj predanosti i upornosti, ali kako to uvek i biva, uz mnogo sreće. Zapravo tuđe nesreće. Prvo se povredio Rafa Nadal i to više puta, tako da još uvek traži makar deo stare, šampionske forme. Koju verovatno nikada neće naći. Onda je na red došao Rodžer Federer koji je tokom polufinala Australijan Opena protiv Đokovića oštetio koleno, a ta ga je povreda oterala sa terena konačno po završetku Vimbldona sve do kraja sezone.

A o tome da nije pobedio nikog iz TOP 10 na poslednja tri turnira, to jest čitava tri meseca "jurnjave za Novakom", da ga podržava jedna od najbogatijih i najuticajnijih sportskih organizacija na svetu (britanska, je li),  kao i čitava anglo-američka marketinška i medijska nomenklatura, ne moramo ni da ulazimo u dubinu.

Na kraju tu je i Novak, koji se "pogubio" nakon osvajanja Rolan Garosa. Naš as već duže vreme ima problema sa povredom ruke, ali je ono što mu se dešava u glavi zaista specifično. Zarad duhovnog mira Novak je odabrao drugačiji put na kom je i dalje. I traži se, a da li će se naći, ostaje veliko pitanje, jer je za sada ne deluje tako. Bizarne izjave, čudni saradnici, apsolutno nekarakteristična odsustnost tokom mečeva. duhovne vođe u loži...Sve to može spasti čovekovu napaćenu dušu, ali takođe može biti i stranputica. Njegovom bratu Marku pomoglo je da izađe iz velike životne, egzistencijalne krize uzrokovane depresijom, ali se čini da Noletu samo odmaže. Barem što se sportske strane tiče. Jer svaki čovek je poseban, pa i lek za dušu ne može za sve biti isti.

I dok on objašnjava narodu i novinarima da Pepe Imaz nije guru (ko da je važno, jer svakako nije veliki teniski stručnjak), porazi i razočaranja se ređaju. Kako je izgledao u Parizu ove sedmice ne bi bilo čudno da odustane od završnog mastersa u Londonu iako tamo ima šansu da osvajanjem titule odbrani ATP tron. 

Ali, da li ga uopšte interesuje da se vrati na vrh, veliko je pitanje. Jer, deluje da je previše lako i bez imalo truda predao prvo mesto kao da mu je neko naredio (eto još jedne teorije zavere).

Danas je poslednji dan 122. sedmice koliko je Đoković uzastopno proveo na vrhu ATP liste. Hoće li se ikada vratiti?

Za kraj trebali bi svi da znaju da je Novak oduvek poseban i da je sam birao svoj put, ne obazirući se na okolinu. Čak i najbližu. Ono što je naumio to će ostvariti, kao što se popeo na sam vrh svetske sportske piramide. A sada je naumio da nađe duhovni mir i verujte da će ga naći. A onda će se vratiti punom smagom. Tenisu, nadamo se. Kako je sam potvrdio, mnogo se bolje oseća nego pre nekoliko meseci...

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar