Јагодина: Дјечак (16) изгорио на прузи

Шеснаестогодишњи дечак Ј.Л. из Јагодине погинуо је синоћ око 23 сата на међународној прузи неколико стотина метара од центра града, када се попео на напуштени вагон и ухватио за жицу под напоном.

Србија 06.11.2016 | 10:51
Јагодина: Дјечак (16) изгорио на прузи
Ово је трећи такав случај за у протеклих неколико година да се младићи пењу на старе вагоне и гину од електричног напона.

"Он је са другаром дошао до напуштених вагона и попео и поред упозорење другара да то не ради. Према причи његовог друга, исправио се и ухватио за жицу, тада је нешто пукло и дјечак се претворио у живу буктињу. Ватрогасци, који су касније дошли нису могли да га угасе, причају очевидци.

Друг несрећног дјечака је отрчао до хитне помоћи, али спаса није било. Шеснаестогодишњак је преминуо у тренутку удара.

"Овде се често догађају несреће на пружном прелазу, али и на вагонима. Није ми јасно зашто их не помјере, стоје овде три деценије. Ово је трећа смрт малдића на вагонима. Не треба да се ухвате за жицу, довољно је да се исправе и да погину, јер је напон висок и захвата све у пречнику од 2 метра", каже чувар пружног прелаза.

Станари оближњих кућа захтјевали су укљањање вагона, али нико није реаговао.

"Нешто је свитнуло и чуо сам да је пукло од 1.30, подмукао звук. Знао сам се опет неко попео на вагон и да се догодила несрећа. Друг погинулог дјечака нам је причао да су дошли изграда до напуштених вагона, да га је одговарао од идеје да се попне, али није вредило. Покушао је да гаси пријатеља, али није успео."

"Његов отац га је пред нама питао зашто је дошао до вагона, шта су ту тражили, када је рекао да иде у град. Дјечак није имао одговор", причају станари оближњих кућа.

Иначе, тај дио Јагодине важи за "црну тачку", јер, поред напуштених вагона, ту су честе саобраћајне несреће са смртним исходом због веома феркфентнго пружног прелаза.

(Блиц)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

МИХАИЛО Микиц

06.11.2016 15:02

За смарт дјецака нису криви стари и напустени вагони вец његова неопрезност и зеља да се игра тамо где се неигра и гдје играње дјеце није дозвољено. Бог да му дусу прости. Велика трагедија и страсни губитак за неутјесне Родитеље и све градјане. Нека сада његова прерана смрт буде поука за другу дјецу да знају ста сваког цовјека мозе да снадје ако не постују правила понасања и Законе Зивота!

ОДГОВОРИТЕ