Jagodina: Dječak (16) izgorio na pruzi

Šesnaestogodišnji dečak J.L. iz Jagodine poginuo je sinoć oko 23 sata na međunarodnoj pruzi nekoliko stotina metara od centra grada, kada se popeo na napušteni vagon i uhvatio za žicu pod naponom.

Srbija 06.11.2016 | 10:51
Jagodina: Dječak (16) izgorio na pruzi
Ovo je treći takav slučaj za u proteklih nekoliko godina da se mladići penju na stare vagone i ginu od električnog napona.

"On je sa drugarom došao do napuštenih vagona i popeo i pored upozorenje drugara da to ne radi. Prema priči njegovog druga, ispravio se i uhvatio za žicu, tada je nešto puklo i dječak se pretvorio u živu buktinju. Vatrogasci, koji su kasnije došli nisu mogli da ga ugase, pričaju očevidci.

Drug nesrećnog dječaka je otrčao do hitne pomoći, ali spasa nije bilo. Šesnaestogodišnjak je preminuo u trenutku udara.

"Ovde se često događaju nesreće na pružnom prelazu, ali i na vagonima. Nije mi jasno zašto ih ne pomјere, stoje ovde tri decenije. Ovo je treća smrt maldića na vagonima. Ne treba da se uhvate za žicu, dovoljno je da se isprave i da poginu, jer je napon visok i zahvata sve u prečniku od 2 metra", kaže čuvar pružnog prelaza.

Stanari obližnjih kuća zahtјevali su ukljanjanje vagona, ali niko nije reagovao.

"Nešto je svitnulo i čuo sam da je puklo od 1.30, podmukao zvuk. Znao sam se opet neko popeo na vagon i da se dogodila nesreća. Drug poginulog dјečaka nam je pričao da su došli izgrada do napuštenih vagona, da ga je odgovarao od ideje da se popne, ali nije vredиlo. Pokušao je da gasi prijatelja, ali nije uspeo."

"Njegov otac ga je pred nama pitao zašto je došao do vagona, šta su tu tražili, kada je rekao da ide u grad. Dјečak nije imao odgovor", pričaju stanari obližnjih kuća.

Inače, taј dio Jagodine važi za "crnu tačku", jer, pored napuštenih vagona, tu su česte saobraćajne nesreće sa smrtnim ishodom zbog veoma ferkfentngo pružnog prelaza.

(Blic)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

MIHAILO Mikic

06.11.2016 15:02

Za smart djecaka nisu krivi stari i napusteni vagoni vec njegova neopreznost i zelja da se igra tamo gde se neigra i gdje igranje djece nije dozvoljeno. Bog da mu dusu prosti. Velika tragedija i strasni gubitak za neutjesne Roditelje i sve gradjane. Neka sada njegova prerana smrt bude pouka za drugu djecu da znaju sta svakog covjeka moze da snadje ako ne postuju pravila ponasanja i Zakone Zivota!

ODGOVORITE