Наставак пријатељске политике САД и БиХ?

Предсједавајући Савета министара БиХ Денис Звиздић и након предсједничких избора у Сједињеним Државама у уторак, на којима снаге одмјеравају демократски кандидат Хилари Клинтон и кандидат републиканаца Доналд Трамп, очекује наставак пријатељске политике према БиХ.

Босна и Херцеговина 06.11.2016 | 10:23
Наставак пријатељске политике САД и БиХ?
"Очекујем да ће америчка администрација имати још активнију улогу у Босни и Херцеговини и да ће наставити да подстиче БиХ на путу ка једној од најмоћнијих економских заједница свијета – Европској унији."

Вјерујем да ће Сједињене Америчке Државе помоћи Босни и Херцеговини да у најскоријем периоду доврши процес НАТО интеграција јер то значи већу сигурност за нашу државу и сигурност за стране инвестиције у БиХ", рекао је Звиздић.

"С обзиром на приоритете развоја БиХ, који су првенствено у интересу свих грађана, очекујемо од америчке администрације да акцент дипломатских напора и даље буде у јачању регионалне сарадње и реформских процеса, те помоћ у наставку цјелокупних демократских реформи",  рекао је Звиздић за Фену.

(Агенције)
(Фото: Н1 / Архива)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Драган

06.11.2016 09:38

А ко је питао становнике државе желе ли у НАТО? Неће Звиздићева деца ићи по свету да гину, него деца обичних грађана. Који је интерес било кога у БиХ да отпреми дете у злочиначке мусије НАТО пакта?

ОДГОВОРИТЕ
Name

КАКО ПРЕМА КОМЕ

06.11.2016 10:04

САД И СДА ЈЕСУ ПРИЈАТЕЉИ А ОСТАЛИ ? ОСИРОМАСЕНИ УРАНИЈУМ ПО ЦИВИЛИМА НИЈЕ ПРИЈАТЕЉСКИ ГЕСТ ИЛИ ГРИЈЕСИМ ?

ОДГОВОРИТЕ