Nastavak prijateljske politike SAD i BiH?

Predsjedavajući Saveta ministara BiH Denis Zvizdić i nakon predsjedničkih izbora u Sjedinjenim Državama u utorak, na kojima snage odmjeravaju demokratski kandidat Hilari Klinton i kandidat republikanaca Donald Tramp, očekuje nastavak prijateljske politike prema BiH.

Bosna i Hercegovina 06.11.2016 | 10:23
Nastavak prijateljske politike SAD i BiH?
"Očekujem da će američka administracija imati još aktivniju ulogu u Bosni i Hercegovini i da će nastaviti da podstiče BiH na putu ka jednoj od najmoćnijih ekonomskih zajednica svijeta – Evropskoj uniji."

Vjerujem da će Sjedinjene Američke Države pomoći Bosni i Hercegovini da u najskorijem periodu dovrši proces NATO integracija jer to znači veću sigurnost za našu državu i sigurnost za strane investicije u BiH", rekao je Zvizdić.

"S obzirom na prioritete razvoja BiH, koji su prvenstveno u interesu svih građana, očekujemo od američke administracije da akcent diplomatskih napora i dalje bude u jačanju regionalne saradnje i reformskih procesa, te pomoć u nastavku cjelokupnih demokratskih reformi",  rekao je Zvizdić za Fenu.

(Agencije)
(Foto: N1 / Arhiva)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Dragan

06.11.2016 09:38

A ko je pitao stanovnike države žele li u NATO? Neće Zvizdićeva deca ići po svetu da ginu, nego deca običnih građana. Koji je interes bilo koga u BiH da otpremi dete u zločinačke musije NATO pakta?

ODGOVORITE
Name

KAKO PREMA KOME

06.11.2016 10:04

SAD I SDA JESU PRIJATELJI A OSTALI ? OSIROMASENI URANIJUM PO CIVILIMA NIJE PRIJATELJSKI GEST ILI GRIJESIM ?

ODGOVORITE