СП - Списак Италије: Вентура подмладио тим! Сви су ту, осим Балотелија!

Као што је и обећао селектор Азура је позвао добар део младих снага...

Фудбал 06.11.2016 | 09:00
СП - Списак Италије: Вентура подмладио тим! Сви су ту, осим Балотелија!
Италијанска репрезентација пролази кроз тоталну реконструкцију. Селектор Ђампјеро Вентура је јуче најавио да ће променити препознатљивих 3-5-2 како је Италија до сада играла код Контеа у 4-2-4 што је заштитини знак његове каријере. Са речи је данас прешао на дела.

Искусни стручњак је објавио списак играча на које рачуна за квалификациони дуел против Лихтенштајна и пријателсјку утакмиу против Немачћке. Попут Јокаима Лева који је драстични подмладио тим, и Вентура је решио да позове неке млађе снаге као што је обећао.

Први пут у тим Азура су позвани Данило Каталди из Лација и Матео Политано из Сасуола. Вентура је поред двојице, младих везиста решио да у репрезентацију врати и ЛеонардаПаволетија из Ђенове, Лоренца Инсињеа из Наполија, Давидеа Запакосту из Торина и опорављеног Клаудија Маркизија. На списку нема повређеног Кјелинија.

Позив у репрезентацију није добио Марио Балотели иако се фудбалски препородио у Ници и постиже гол на свих 70 минута у првенству Француске. Очекивало се да Вентура врати Балотелија у репрезентацију, али то се није десило...

Голмани: Ђанлуиђи Буфон (Јувентус), Ганлуиђи Донарума (Милан), Матија Перин (Ђенова)

Одбрана: Лука Антонели (Милан), Андреа Барзаљи (Јувентус), Леонардо Бонући (Јувентус), Матео Дармијан (Манчестер Јунајтед), Матија Де Шиљо (Милан), Алесио Ромањоли (Милан), Данијеле Ругани (Јувентус), Давиде Запакоста (Торино).

Везни ред: Данило Каталди (Лацио), Данијеле Де Роси (Рома), Клаудио Маркизио (Јувентус), Марко Пароло (Лацио), Марко Верати (ПСЖ), Ђакомо Бонавентура (Милан), Антонио Кандрева (Интер), Лоренцо Инсиње (Наполи), Матео Политано (Сасуоло)

Напад: Федерико Бернардески (Фиорентина), Никола Сансоне (Виљареал), Андреа Белоти (Торино), Едер (Интер), Маноло Габијадини (Наполи), Ћиро Имобиле (Лацио), Леонардо Паволети (Ђенова), Симоне Заза (Вест Хем). 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар