SP - Spisak Italije: Ventura podmladio tim! Svi su tu, osim Balotelija!

Kao što je i obećao selektor Azura je pozvao dobar deo mladih snaga...

Fudbal 06.11.2016 | 09:00
SP - Spisak Italije: Ventura podmladio tim! Svi su tu, osim Balotelija!
Italijanska reprezentacija prolazi kroz totalnu rekonstrukciju. Selektor Đampjero Ventura je juče najavio da će promeniti prepoznatljivih 3-5-2 kako je Italija do sada igrala kod Kontea u 4-2-4 što je zaštitini znak njegove karijere. Sa reči je danas prešao na dela.

Iskusni stručnjak je objavio spisak igrača na koje računa za kvalifikacioni duel protiv Lihtenštajna i prijatelsjku utakmiu protiv Nemačćke. Poput Jokaima Leva koji je drastični podmladio tim, i Ventura je rešio da pozove neke mlađe snage kao što je obećao.

Prvi put u tim Azura su pozvani Danilo Kataldi iz Lacija i Mateo Politano iz Sasuola. Ventura je pored dvojice, mladih vezista rešio da u reprezentaciju vrati i LeonardaPavoletija iz Đenove, Lorenca Insinjea iz Napolija, Davidea Zapakostu iz Torina i oporavljenog Klaudija Markizija. Na spisku nema povređenog Kjelinija.

Poziv u reprezentaciju nije dobio Mario Baloteli iako se fudbalski preporodio u Nici i postiže gol na svih 70 minuta u prvenstvu Francuske. Očekivalo se da Ventura vrati Balotelija u reprezentaciju, ali to se nije desilo...

Golmani: Đanluiđi Bufon (Juventus), Ganluiđi Donaruma (Milan), Matija Perin (Đenova)

Odbrana: Luka Antoneli (Milan), Andrea Barzalji (Juventus), Leonardo Bonući (Juventus), Mateo Darmijan (Mančester Junajted), Matija De Šiljo (Milan), Alesio Romanjoli (Milan), Danijele Rugani (Juventus), Davide Zapakosta (Torino).

Vezni red: Danilo Kataldi (Lacio), Danijele De Rosi (Roma), Klaudio Markizio (Juventus), Marko Parolo (Lacio), Marko Verati (PSŽ), Đakomo Bonaventura (Milan), Antonio Kandreva (Inter), Lorenco Insinje (Napoli), Mateo Politano (Sasuolo)

Napad: Federiko Bernardeski (Fiorentina), Nikola Sansone (Viljareal), Andrea Beloti (Torino), Eder (Inter), Manolo Gabijadini (Napoli), Ćiro Imobile (Lacio), Leonardo Pavoleti (Đenova), Simone Zaza (Vest Hem). 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar