ПЛ БиХ: Аутогол пресудио Крупи, славље Витеза! У два дербија - два ремија!

Сарајево је освојило сва три бода у Крупи на Врбасу аутоголом Александра Вуковића (0:1), а гостујућу побједу остварио је и Витез у Травнику, такође минималним резултатом против Металегеа (0:1). Слободи бод у Сарајеву, Широком Бријегу у Мостару.

Фудбал 05.11.2016 | 22:30
ПЛ БиХ: Аутогол пресудио Крупи, славље Витеза! У два дербија - два ремија!
Десеткован Крупа храбро се у 15. колу Премијер лиге Босне и Херцеговине супротставила фаворизованом Сарајеву и била у најмању руку равноправан ривал гостима са "Кошева", али је на крају ипак остала кратких рукава захваљујући аутоголу Александра Вукотића у 78. минуту.

С лијеве стране је центрирао Харис Дуљевић, скочили су Мерсудин Ахметовић и поменути Вуковић и лопта је одсјела у мрежи Крупе - 0:1.

У први моменат чинило се да је центарфор Сарајева Ахметовић стријелац, али испоставило се да је утакмицу ријешио дефанзивац Крупе, која је уписала први домаћи пораз ове сезоне.

Имале су Сарајлије своје шансе и у првом полувремену, посебно преко капитена Дуљевића и Амхетовића, који су били јако расположени за игру у Крупи на Врбасу, међутим у неколико наврата нису били прецизни, а и солидно је реаговао голман домаћина Јован Кутић.

Тим Мехмеда Јањоша у посљедњих 15-ак минута одиграо је меч са десеторицом у пољу након што је други жути картон зарадио Перица Иветић, али се до краја резултат није промијенио.

Напоменимо и да је судија Един Јакуповић из Бихаћа имао пуне руке посла подијеливши осам жутих картона, по четири на обје стране.

Након побједе над Младости у Добој Какњу и ремија са Слободом, Витез је наставио с добрим партијама освојивши сва три бода на гостовању у Травнику против јајачког Металегеа (0:1).

Гол одлуке на "Пироти" постигао је Армин Капетан у 29. минуту који је изабраницима Славена Мусе осигурао пету побједу у новој сезони шампионата.

Два дербија 15. кола Премијер лиге БиХ окончана су ремијима.

Жељезничар - Слобода 1:1, Зрињски - Широки Бријег 0:0

Жељезничар је доминирао на "Грбавици" против Слободе, али су ратоборни гости у финишу меча стигли до бода.

Најбољу прилику у првом полувремену Жељезничар је имао у 37. минуту. Иван Лендрић изборио се за лопту у шеснаестерцу Тузлака, додао до Сандија Крижмана, али је његов ударац на гол-линији прсима успио да изблокирао Иван Костић.

У посљедњим тренуцима првог дијела игре, Крижман је покушао главом, али је лопта погодила спољни дио мреже и одбила се у гол-аут.

До заслуженог вођства домаћи су стигли у 65. минуту, када је несмотреност Тузлака искористио Лендрић и постигао гол за вођство плавих.

Ипак, да бод оде у Тузлу побринуо се Сулејман Крпић. Најбољи голгетер Премијер лиге БиХ постигнути гол посветио је покојном оцу. Због смртног случаја у породици током седмице, Крпићев наступ на "Грбавици" био је под знаком питања, али је Слободин нападач стиснуо зубе и сјајно одиграо меч против Жељезничара.

Могла је Слобода до сва три бода у трећем минуту судијске надокнаде времена, али је чувар мреже домаћих Ведран Кјосевски успио да одбрани ударац брзоногог Зеца.

Широки Бријег остао је непоражен на стадиону "Под Бијелим бријегом", чиме је постао прва екипа која је у текућој сезони однијела бод из Мостара.

Екипа Винка Мариновића након седам узастопних домаћих побједа, у херцеговачком дербију морала је да се задовољи бодом.

У недјељу су на програму посљедња два меча 15. кола. Дерби зачеља игра се на сарајевској "Отоци", гдје ће Олимпик угостити Челик, док ће Младост у Добој-Какњу дочекати бијељински Радник.

ПРЕМИЈЕР ЛИГА БИХ - 15. КОЛО

Крупа - Сарајево 0:1 (0:0)
/Вукотић 78 аутогол/

Металеге - Витез 0:1 (0:1)
/Капетан 29/

Зрињски - Широки Бријег 0:0

Жељезничар - Слобода 1:1 (0:0)
/Лендрић 65 - Крпић 85/

У недјељу:

Челик - Олимпик (13.00)
Младост - Радник (13.30)

ТАБЕЛА: Зрињски 34, Радник (-1) 25, Сарајево 25, Крупа 24, Жељезничар 23, Слобода 22, Широки Бријег 20, Витез 19, Младост (-1) 18, Металеге БСИ 12, Олимпик (-1) 9, Челик (-1) 6.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар